Çanakkale şehitleri Midyat’ta törenle anıldı

Midyat’ta 18 Mart Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale şehitleri Midyat’ta törenle anıldı

Midyat’ta 18 Mart Şehitlerini Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99’uncu yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Kocatepe İlköğretim Okulu Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Garnizon Komutanı Albay Veysel Biçer, Belediye Başkan Yardımcısı Tevfik Baysal, Başsavcı Adnan Küçükyumuk, Ağır Ceza Reisi Sezgin Güverçin, Emniyet Müdürü Serdar Yurdagül, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, kuvvet komutanları, okul müdürleri, siyasi parti temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan programda, açılış konuşmasını Anadolu Lisesi Müdürü Faruk Tercan yaptı. Tercan, “Bugün dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin 99’uncu yıl dönümünü kutlamanın ve kutsal vatan topraklarımız için canlarını feda eden şehitlerimizin şehitler gününü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız.” dedi.

Ardından kürsüye gelen Tankçı Üsteğmen Erkan Kaya, günün anlam ve önemi hakkında konuşma yaptı. Ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan ‘Er Hüseyin’in şehadetinin canlandırıldığı gösteri ile devam eden program, Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan Çanakkale Oratoryosu ile sürdü. Büyük beğeni toplayan gösteri sırasında katılımcıların duygulandığı gözlenirken, uzun süre alkışlandı. Daha sonra resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında derece elde eden öğrencilere ödül verilmesiyle program sona erdi.
CİHAN

Yorumlar