Çanakkale şehitleri Aydın'da da anıldı

Aydın'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenle şehitler anıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale şehitleri Aydın'da da anıldı

Aydın'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törenle şehitler anıldı. Şehit mezarları başında, yakınları ve diğer vatandaşlar dua etti, Kur'ân okudu. Şehitlik defterini imzalayan Vali Erol Ayyıldız, “Vatan ve milletimizin ebedi varlığı, al bayrağımızın yüceliği uğruna en değerli varlığınızı, canlarınızı vererek şehadet mertebesine ulaştınız. Uğruna can verdiğiniz değerleri, kıymetli emaneti sonsuza dek yaşatmanın bizlerin en kutsal görevi olduğunun bilincindeyiz. Eşsiz kahramanlıklarınız şanlı tarihimizdeki müstesna yerini her zaman muhafaza edecek, yeni nesiller daima minnet ve şükranla anacaktır.” dedi. Saygı atışının ardından İl Müftüsü Ömer Kocaoğul tarafından bütün şehitler için dua edildi. Programın son bölümünde Vali Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri, şehit mezarlarına karanfil koydu, şehit aileleriyle sohbet etti.

Tellidede Mezarlığı Şehitlik Adası'nda düzenlenen törene TBMM İdare Amiri ve MHP Aydın Büyükşehir Belediye başkan adayı Ali Uzunırmak, AK Parti Aydın Milletvekili Semiha Öyüş, Vali Erol Ayyıldız, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Karataş, AK Parti Efeler Belediye başkan adayı Yalçın Pekgüzel, CHP Efeler Belediye başkan adayı Mesut Özakcan, MHP Efeler Belediye başkan adayı Recep Taner, Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Sevil Esin, komutanlar, emniyet güçleri, daire müdürleri, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşunda bulunarak İstiklâl Marşı’nın okunduğu törende Ayyıldız, Başkan Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Karataş ve Dernek Başkanı Esin, şehitlik anıtına çelenk koydu. CİHAN

Yorumlar