Çanakkale şehidini toprağa verdi

İzmir'deki Alaybey Askerî Tersanesi’ndeki römorkör kazasında şehit olan Çanakkaleli Er Mert Paşalı (21), bugün toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale şehidini toprağa verdi

İzmir'deki Alaybey Askerî Tersanesi’ndeki römorkör kazasında şehit olan Çanakkaleli Er Mert Paşalı (21), bugün toprağa verildi. Cenaze namazının kılındığı camiye, bu sabah görevinden istifa eden Muammer Güler de çelenk gönderenler arasında yer aldı.

Cenazenin bulunduğu tabut, askerî cenaze arabasıyla Gelibolu ilçesi Yazıcızade Mahallesi'nde bulunan baba ocağına sabah saatlerinde getirildi. Burada yapılan duanın ardından şehit er, gözyaşları arasında Gazi Süleyman Paşa Camisi'ne götürüldü. Ağabeyi Serhat Paşalı, cenaze arabasına binip yolculuk boyunca tabuta sarıldı. Anne İlknur Paşalı ve baba Memduh Paşalı ise arabanın ardından gözyaşlarıyla yürüdü.

Mert Paşalı’nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze arabasından askerler tarafından indirilmek istendi. Ağabeyi, "Kardeşimi bırakmam." diyerek tabutun bir ucundan kendisi tuttu ve musalla taşına kadar götürdü. Annesi, astsubay emeklisi babası ve ağabeyi, tabuta kapanarak gözyaşı döktüler. Serhat Paşalı, kardeşinin fotoğrafını elinden bırakmadı sık sık öptü. İlknur Paşalı da oğlunun fotoğrafını eliyle okşadı. Paşalı ailesinin tabut başındaki ağıtları, cenaze törenine katılanların yüreğini dağladı.

Cenaze törenine Cumhurbaşkanlığı, TBMM Başkanlığı, Başbakanlık, Millî Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri çelenklerinin yanısıra eski İçişleri Bakanı Güler’in de çelengi vardı. Şehit Er Mert Paşalı için öğle namazını müteakip Çanakkale İl Müftüsü İbrahim Öcüt tarafından cenaze namazı kıldırıldı, dua edildi ve helâllik istendi. Türk bayrağına sarılı tabut, top arabasına koyularak Hamzakoy mevkisindeki Gelibolu Şehitliği'nde defnedildi. CİHAN

Yorumlar