Çanakkale Savaşı'nı anlatan gezici müze Balıkesir'de

Çanakkale Savaşı'nı kullanılan malzemelerin sergilendiği gezici müze, Balıkesir'de ziyarete açıldı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'nün organize ettiği TIR müze, bir hafta boyunca ücretsiz gezilebilecek.Şehir merkezindeki...

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Savaşı'nı anlatan gezici müze Balıkesir'de

Çanakkale Savaşı'nı kullanılan malzemelerin sergilendiği gezici müze, Balıkesir'de ziyarete açıldı. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYEGM)'nün organize ettiği TIR müze, bir hafta boyunca ücretsiz gezilebilecek.

Şehir merkezindeki toplu taşıma merkezine yerleştirilen gezici müzenin açılışına Vali Ahmet Turhan, Karesi Kaymakamı Ahmet Erdoğdu, Çanakkale BYEGM İl Müdürü Murat Dereli, Kültür ve Turizm İl Müdürü Mustafa Çaltı ve diğer vatandaşlar katıldı. Burada konuşan Vali Turhan, Çanakkale'nin Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı bir yer olduğunu belirterek, "Çanakkale olmasaydı, bugün olmazdık. Bu nedenle Çanakkale'yi öğrenip çocuklarımıza öğretmemiz, geleceğimiz açısından çok önemli. Çanakkale, Türk milletinin en önemli değeridir. Milleti millet yapan değerlerimizden biri. Çanakkale, büyük bir kahramanlık destanı olmasının yanında Türk milletinin insani değerlere ne kadar önem verdiğini gösteriyor. Düşman askeri olmasına rağmen yaralandığında Türk askeri sırtına almıştır, yiyeceğini paylaşmıştır. İnsanlık için de güzel bir örnektir. Böyle bir tarihimiz olmakla her Türk çocuğunun bununla gurur duyması gerekiyor." dedi. Konuşmanın ardından tarihçi yazar Ahmet Uslu, Turhan ve beraberindekilere müzede bulunan eserler ve savaş hakkında bilgi verdi. Ayrıca Vali Turhan'a, "Çanakkale Dünü Bugünü Gallipoli" isimli kitabını hediye etti.

CİHAN

Yorumlar