Çanakkale ruhu salona sığmadı

Karaman’da Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe tarafından verilen Çanakkale Destanı konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale ruhu salona sığmadı

Karaman’da Araştırmacı-Yazar Hasan Hüseyin Maltepe tarafından verilen Çanakkale Destanı konulu konferans yoğun ilgi gördü.

Karaman Beklenen Bahar Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Hanımlar Derneği (BAHARDER) ile Özel Gevher Hatun Koleji’nin Demosan Otel’de düzenlediği konferansa Vali Yardımcısı Rıza Gençoğlu ile Milliyetçi Hareket Partisi ve Saadet Partisi İl Başkanları, Belediye Başkan adayları ve çok sayıda davetli katıldı. Konya Merve Büyükkoyuncu Anadolu ve Fen Lisesi Mehter Takımı'nın gösterisi ve Özel Gevher Hatun Koleji 5.sınıf öğrencisi Ahsen Betül Tuncer’in Çanakkale Destanı adlı şiiri seslendirmesiyle başlayan programda Araştırmacı Yazar Hasan Hüseyin Maltepe Türk milletinin var oluş mücadelelerinden biri olan Çanakkale Savaşı'na katılan kahramanların hayat hikayelerini anlattı. Savaşta milletin geleceği için büyük özveri örneği gösteren kahramanların hikayelerini dinleyen katılımcılar gözyaşlarına hakim olamadı.

Yaklaşık bin 500 kişinin dinlediği konferansta Maltepe, Çanakkale'yi hissederek anlamak gerektiğini vurguladı. Tarihe Sığmayan Çanakkale Maltepe, Çanakkale denince, herkesin düşünce ve duygularının sınırlarını zorlayarak ortaya çıkan şeyin, hiç şüphesiz, bir milletin, etiyle, tırnağıyla var olma mücadelesi verdiği, Çanakkale Zaferi geldiğine dikkatleri çekerek "Öyle ki, Merhum Akifin, "Sana dar gelmeyecek makberi kimler kazsın? / Gömelim gel seni tarihe desem, sığmazsın" dizelerinde söylediği gibi, tarihe bile sığmayan bir zaferdir bu. Destanlaşan bu zaferle, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Mustafa Kemal’den, Fevzi Çakmak’a ve Koca Seyit’e kadar, nice kahramanlar ortaya çıkmış ve Kurtuluş Savaşı'nın ilk nüveleri de bu topraklarda atılmıştır." dedi

Somalili, Etiyopyalı ve Kongolu öğrencilerin de yer aldığı Büyükkoyuncu Fen ve Anadolu Liseleri Mehter Takımı Karamanlıları coşturdu. Programın sunucusu Gevher Hatun Koleij Türkçe Öğretmeni Halit Metin’in sorularını cevaplayan yabancı öğrenciler Türkiye’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını, okuldaki ortamın da başarıyı getirdiğini söylediler.


CİHAN

Yorumlar