Çanakkale, İstanbul kadar işgaliye vergisi ödeyecek

Bakanlar Kurulu vergi oranlarını standart hale getirince Çanakkale'de eğlence vergisi oranı, 14 milyon nüfuslu İstanbul'la aynı oldu.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale, İstanbul kadar işgaliye vergisi ödeyecek

Bakanlar Kurulu vergi oranlarını standart hale getirince Çanakkale'de eğlence vergisi oranı, 14 milyon nüfuslu İstanbul'la aynı oldu. Çanakkale'de metrekareye 0,50 kuruş işgaliye ödeyen bir esnafın vergisi 2,5 liraya yükseldi.

Anayasa Mahkemesi, işgaliye ücretlerinin belirlenmesi yetkisini belediyelerden alıp Bakanlar Kurulu'na verdi. Bakanlar Kurulu da oranları eşitleyince küçük illerde artış çok yüksek çıktı. Çanakkale'de 2014 yılının ilk belediye meclisi toplantısında, eğlence yerleri ve işgaliye ücretlerinin belediyelerden alınıp Bakanlar Kurulu'na verilmesi görüşüldü. Karara karşı çıkan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, bunu Çanakkale esnafına haksızlık olarak değerlendirdi. Yeni kanun hakkında bilgi veren Gökhan, "Nüfusu 100 bin ve yukarısı olan belediyeler 1. grup, nüfusu 50 bin 1 ile 100 bin arasında olan belediyeler 2. grup, nüfusu 20 bin 1 ile 50 bin arasında olan belediyeler 3. grup, nüfusu 5 bin 1 ile 20 bin arasında olan belediyeler 4. grup, nüfusu 5 binden az olan belediyelerin ise 5. grupta yer alması öngörüldü. Buna göre 104 bin nüfusa sahip olan Çanakkale, 1. grupta er alıyor. Çanakkale'deki esnafların işgaliye vergi yükü yüzde 500 arttı. Normal yerlerde işgaliye ücretleri metrekarede en yüksek kordonda 0,80 kuruştu ama şimdi her yer istisnasız 2,5 lira oldu." dedi. Yeni kararla ortaya çıkan vergilerin vatandaşları zor durumda bırakacağını belirten Gökhan, tahsil etmenin de zor olacağını söyledi. CİHAN

Yorumlar