Çanakkale Gezici TIR'ı Sivas’a geldi

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü koordinesinde "Çanakkale Şehitler Diyarından Anadolu’ya" projesi kapsamında tüm Türkiye’yi gezen Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ı Sivas’a geldi.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Gezici TIR'ı Sivas’a geldi

Başbakanlık Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü koordinesinde "Çanakkale Şehitler Diyarından Anadolu’ya" projesi kapsamında tüm Türkiye’yi gezen Çanakkale Gezici Müzesi TIR'ı Sivas’a geldi. Vatandaşlar bir hafta boyunca müzeyi gezebilecek.

Çanakkale savaşlarında kullanılan malzemelerin sergilendiği gezici müzenin açılışını Vali Alim Barut, Belediye Başkan vekili Orhan Demirok, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Okşin Akşit ve Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü birlikte yaptı. Kongre Müzesi bahçesinde bir hafta boyunca ücretsiz olarak halkın ziyaretine açık olacak gezici müzenin açılışına vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Açılışta konuşan Kayseri Basın Yayın Enformasyon İl Müdürü Mehmet Uğurlu, genel müdürlüğün, Çanakkale Gezici TIR'ını 19 ay sürecek bir zamanda her ilde birer hafta arayla olmak üzere Çanakkale’ye gidemeyen vatandaşların, gençlerin ve öğrencilerin ayağına götürerek sergilediğini söyledi.

“ÇANAKKALE ZAFERİ, BİR DÖNÜM NOKTASI”

Vali Alim Barut ise 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi’nin Türk Milleti için bir dönem noktası olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Eğer deniz zaferi kazanılmasa ve kara savaşlarında düşman alt edilmeseydi, biz bugün sergi açamazdık. Cumhuriyet'e kavuşur muyduk bilemiyoruz. Dolayısıyla Çanakkale Zaferi, Cumhuriyet'ten önce olsa bile Türkiye Cumhuriyeti’nin temel taşlarından biridir. Şehit verdiğimiz dedelerimizin hatırasını yaşatmak durumundayız. Çanakkale’ye gittiğiniz zaman bunu daha rahat görebilirsiniz. Anadolu’nun her yerinden toprağa düşmüş şehitlerimizi görürsünüz. Onlar neden şehit düştü bunu bilmemiz lazım. Onun anlamına uygun yaşamamız lazım.”

Konuşmaların ardından Vali Alim Barut ve beraberindekiler, TIR'ı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Müzeyi gezen vatandaşlar, sergilenen eserlerden çok etkilendiklerini ifade ederek Çanakkale Zaferi’nin önemini vurguladı. TIR'ın daha sonra Yozgat’a gideceği kaydedildi.
CİHAN

Yorumlar