Çanakkale Gezici Müzesi Kırşehir'de

"Şehitler Diyarından Anadolu'ya" adı ile obje ve resim sergileyen Çanakkale Gezici Müzesi Kırşehir’de ziyarete açıldı.

Google Haberlere Abone ol
Çanakkale Gezici Müzesi Kırşehir'de

"Şehitler Diyarından Anadolu'ya" adı ile obje ve resim sergileyen Çanakkale Gezici Müzesi Kırşehir’de ziyarete açıldı.

Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü dolayısıyla hazırlanan, savaştan kalan harp malzemeleri, kişisel ve askeri objelerle resimlerin sergilendiği gezici müze Cacabey Meydanında yer alıyor. Gezici Müzenin açılışına, Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, Emniyet Müdürü Mustafa İncebay, Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Adnan İçöz, Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Kayseri İl Müdürü Mehmet Uğurlu, Kırşehir İl Genel Meclis Başkanı Şuayip Soysal ve öğrenciler katıldı.

Çanakkale’nin Türk milleti için bir dönüm noktası ve tarihin akışını değiştiren en önemli olaylardan olduğunu dile getiren Kırşehir Valisi Özdemir Çakacak, "600 yıl 3 kıtada hüküm süren Osmanlı devleti, bir bir ellerindeki toprakları kaybetmiştir. Büyük devletlerinin donanmaları Çanakkale Boğazı'nda geçerek, bir milleti yok etmek istedi ancak Türk milletinin ruhu, birlik ve beraberliği, güçlü orduları, Çanakkale'den geçmesine izin vermedi. Büyük denilen orduların gemilerini Çanakkale Boğazı'nın serin sularına gömdüler. Türk milleti, Çanakkale'de tarih yazdı. Bu müzenin oluşmasında ve şehrimize gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri açılış kurdelesi kesilirken, gezici müze bir hafta Kırşehirlilerin ziyaretine açık kalacak.
CİHAN

Yorumlar