'Çanakkale Geçilmez' tiyatro gösterisi sahnelendi

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ile Bafra Umut Derneği’nin iş birliğiyle Çanakkale Geçilmez İsimli Tiyatro gösterisi sahnelendi.

Google Haberlere Abone ol
'Çanakkale Geçilmez' tiyatro gösterisi sahnelendi

Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği ile Bafra Umut Derneği’nin iş birliğiyle Çanakkale Geçilmez İsimli Tiyatro gösterisi sahnelendi.

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 99. yılı ve haftası münasebetiyle Bafra Belediyesi Kışlık Kültür Merkezinde düzenlenen programı Gaziosmanpaşa İlk Öğretim Okulu Öğretmeni Hüseyin Yiğit sundu. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programda ilk olarak hazırlanan Bafralı Şehitlerin resimleri ve isimleri yazılı olduğu slâyt gösterisi yapıldı. Slâyt gösterisi esnasında 53 şehidin ismi okunurken Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’na mensup gençler ayağa kalkarak ‘Burada’ dediler. ‘’Ülkücüler daima sizinle’’ pankartı açtılar.

Slayt gösterisinin ardından Gamze Topal isimli genç kız ‘Çukurca’da Askerim Anam’ isimli şiiri okudu. Okunan şiirden sonra Kızılırmak İlköğretim Okulu 3. sınıf öğrencisi Mehmet Kayra Koç bağlamasıyla Çanakkale Türküsünü çalarken annesi Şennur Koç türküyü seslendirdi. Son olarak Bafra Umut Derneği Tiyatro grubunun sahnelediği, ‘Çanakkale Geçilmez’ adlı tiyatro gösterisi sahnelendi.

Yapılan etkinliklerde davetliler ve şehit yakınları duygulu anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı.

Etkinliklerin ardından Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin tarafından Bafra Umut Derneği Başkanı Hülya Yangın Ertekin’e plaket ve tiyatro grubuna çiçek takdim etti. Programa Bafra İlçe Müftüsü Bürhan Keleş, Büyük Birlik Partisi(BBP) Bafra İlçe Başkanı Turhan Bayraktar, BBP Bafra Belediye başkan adayı Serhat Mürtezaoğlu, Bafra Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Hakan Eroğlu ve yönetimi, Bafra Şehit Aileleri ve Gaziler Dayanışma Derneği Başkanı Mümine Ersin ve yönetimi, Bafra Umut Derneği Başkanı ve yönetimi, sivil toplum kuruluşları, şehit aileleri ve çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar