Can Kıraç’ın heyecandan kürsüde burnu kanadı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu, Koç Holdingin eski CEO’su 86 yaşındaki Can Kıraç’a ‘Fahri Ziraat Doktoru’ unvanını verdi.

Google Haberlere Abone ol
Can Kıraç’ın heyecandan kürsüde burnu kanadı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Senatosu, Koç Holdingin eski CEO’su 86 yaşındaki Can Kıraç’a ‘Fahri Ziraat Doktoru’ unvanını verdi. Cübbe giydirme töreni sonrasında konuşmak için kürsüye çıkan Kıraç’ın bu esnada aşırı derece heyecanlanmasından dolayı burnu kanadı. Sahnenin arkasında tedavisi yapılan Kıraç, daha sonra teşekkür konuşması yaptı.

Osmangazi Üniversitesi Senatosu, Can Kıraç’a Türk tarımının makineleşmesinde ve özellikle Türk traktör sanayisinin gelişmesinde büyük katkısı olduğu gerekçesiyle ‘Fahri Ziraat Doktoru’ unvanı verilmesine karar verdi. Bunun üzerine üniversitenin kongre merkezinde tören düzenlendi. Öğretim üyelerinin de katıldığı törende, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, Can Kıraç’a ‘fahri doktora cübbesini’ giydirdi. Prof. Dr. Gönen, Can Kıraç’ın Türk tarımının makineleşmesinde ve özellikle Türk traktör sanayisinin gelişmesinde büyük katkısı olduğunu ve bu nedenle kendisine bu unvanı vermeyi tercih ettiklerini kaydetti.

Fahri doktora cübbesini’ giyen Kıraç, daha sonra konuşmak üzere kürsüye davet edildi. Ancak Kıraç, kürsüye çıktığında aşırı derecede heyecanlanmadan dolayı burnu kanadı. Bunun üzerine burnunu tutan Kıraç, “Aşırı heyecanlandım. Burnum bu heyecana dayanamadı ve kanadı.” dedi. Kıraç, hemen sahnenin arkasına alınarak tedavisi yapılarak burnuna tampon kondu.

Bir süre sahne arkasında gören Kıraç, daha sonra kürsüye çıkarak kendisine fahri doktora verilmesine teşekkür etti. Ülkenin kıymetinin iyi bilinmesini isteyen Kıraç, salonu dolduranları ayağa kaldırarak, ‘Ne Mutlu Türküm’ sözünü söyletti. CİHAN

Yorumlar