Can Dündar'a saldırıda Alaattin Çakıcı iddiası

Can Dündar'a saldırı düzenleyen Murat Şahin, Alaattin Çakıcı ile ilgili Cumhuriyet'te yer alan haberler nedeniyle saldırıyı gerçekleştirdiğini savundu

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a saldırıda Alaattin Çakıcı iddiası
İstanbul Adliyesi önünde Can Dündar'a saldırı girişiminde bulunan Murat Şahin isimli saldırgan haftalar sonra yeni bir açıklama yaptı. Açıklamada, saldırıyı Alaattin Çakıcı için gerçekleştirdiğini iddia etti.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a İstanbul Adalet Sarayı önünde silahla ateş açılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Murat Şahin, avukatı aracılığıyla açıklama yaptı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Şahin'in avukatı Hayrettin Sanır, açıklamayı adliye önündeki meydanda gazetecilere okudu.

Avukat Sanır, açıklamada şunları kaydetti: "Metris Cezaevi'nde ziyaret ettiğimiz müvekkil Murat Şahin, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a yönelik gerçekleştirdiği eylemle ilgili kamuoyuyla paylaşmak üzere, 'Dündar'a yönelik eylemi, bir müddet önce sol örgütlerce Alaattin Çakıcı'ya saldırı düzenlendiği ve kendisinin hastaneye kaldırıldığı yönündeki asılsız haberlerle ilgili olarak duyduğu rahatsızlığın neticesinde gerçekleştirdiğini,
kendisinin Çakıcı'yı hiç tanımadığı ve görmediği halde fanatik düzeyde hayranı olduğunu, gözaltına alındığında farklı birimlerce günlerce sorgulanıp ajan muamelesi gördüğü için tam anlamı ile açıklama yapamadığını, vatanına ve milletine uğruna canını ortaya koyacak kadar bağlı olduğunu' tarafımıza bildirmiştir."

NE OLMUŞTU ? 

Can Dündar'a, yargılandığı davanın 6 Mayıs'taki karar duruşmasında verilen aranın ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde silahla ateş açan Murat Şahin gözaltına alınmış, olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal yerden seken mermiyle bacağından yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca yürütülen soruşturma kapsamında Murat Şahin 10 Mayıs'ta "silahlı tehdit" ve "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçlarından tutuklanmıştı. Gözaltına alınan diğer şüpheliler ise savcılık ve hakimlik sorgularının ardından serbest bırakılmıştı.

Yorumlar