Can Dündar ve Erdem Gül suçlu bulundu

Can Dündar'a devletin gizli belgelerini elde ederek yayınlamak suçlamasından 5 yıl 10 ay hapis cezası verildi

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar ve Erdem Gül suçlu bulundu
MİT TIR'ları davasıyla ilgili gizli belgeleri yayınlamakla suçlanan Can Dündar ve Erdem Gül hakkında açılan dava sonuçlandı. İstanbul Adliyesi'nde görülen davanın bugünkü son duruşmasında mahkeme Can Dündar ve Erdem Gül'ü suçlu buldu. Kararda, Can Dündar'a 5 yıla indirilmek üzere 7 yıl, Erdem Gül'e ise 4 yıla indirilmek üzere 6 yıl hapis cezası verildi. 

ŞİMDİLİK CEZAEVİNE GİRMEYECEKLER

Dündar ve Gül hakkında verilen hapis cezalarının Yargıtay tarafından da karara bağlanması sürecine kadar iki ismin tutuksuz kalmasına hükmedildi. 

CASUSLUK VE DARBE SUÇLAMALARI DÜŞTÜ

Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki davada 'casusluk' suçlamasıyla da dosya bulunuyordu; ancak savcı bu konudaki suçlamanın düşürülmesini istemişti. Dündar ve Gül, hükümete yönelik darbe girişimi içinde bulunma suçlamasından da ceza almadı. 

'PARALEL'LE İLİŞKİLİ DOSYASI AYRILDI

Mahkeme, Can Dündar ve Erdem Gül hakkındaki 'teröre yardım' suçlamasıyla ilgili dosyayı ise ayırdı. Ayırma nedeni ise, 'paralel yapılanma'yla ilgili şu ana kadar hiçbir mahkemeden 'terör örgütüdür' şeklinde bir karar çıkmaması. Paralel yapılanmayla ilgili bir karar çıkması halinde bu dosya da yeniden görülmeye başlanacak. 
 

Yorumlar