Can Dündar İfade Vermek İçin Adliyeye Geldi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, hakkında açılan bir soruşturma ve yargılandığı iki davada ifade vermek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar İfade Vermek İçin Adliyeye Geldi

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, konusunda açılan bir tahkikat ve yargılandığı iki davada anlatım eda etmek üzere İstanbul Adalet Sarayı'na geldi.

'İKİ DURUŞMAM VAR PEŞ PEŞE'

Can Dündar, adliye girişinde yaptığı izahatda yargılandığı iki duruşma ve konusunda açılan soruşturmada anlatım eda etmek üzere adliyeye geldiğini söyledi. Dündar izahatsında, 'Gazetecilik hayatında mesleğin fıtratından sayılan bir şey olmaya başladı yargılanmak. Ben de bugün 17 ve 25 Aralık soruşturmasına dair yazdığım haberler ve ova dizileriyle ilgili hem anlatım vermeye hem de yargılanmaya geldim. İki duruşmam mevcut arka peşe, bir de anlatım vereceğim bir soruşturmada' dedi.

'17 ARALIK'TA SAVCIYLA İLGİLİ YAPTIĞIM SÖYLEŞİDEN DOLAYI İFADE VERECEĞİM'

'Biz söylemeye, yazmaya devam edeceğiz' diyen Dündar, 'Belki yargılanarak, belki tehditlere maruz kalarak elbette devam edeceğiz buna. Gazeteci arkadaşlarımızla mahkemelerde buluşuyor olacağız fakat hiç bir biçimde yılmayacağız. Doğal artık, mesleğin bir parçası biçimine geldi. Bir cesaret gerektirmiyor, biz kendi işlerimizi yapıyoruz. Ben 17 Aralık'la ilgili bir savcıyla yaptığım söyleşiden ötürü bugün anlatım vereceğim. 25 Aralık'la ilgili de yaptığım bir ova dizisinden ötürü yargılanacağım. Biz mesleğimizi yapıyoruz' dedi.

'CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A HAKARETTEN SORUŞTURMA BAŞLATILMIŞTI'

Dündar, 17 Aralık soruşturmasını yürüten Savcı Celal Kara ile yaptığı röportajda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla konusunda tahkikat başlatılmış ve ifadeye çağırılmıştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a gazetedeki bucak yazısında alenen hakaret ettiği iddiasıyla İstanbul 9. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Can Dündar konusunda geçtiğimiz ay zorla getirilme kararı çıkarılmıştı. Dündar, bununla birlikte İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde de 'hakaret' suçlamasından yargılanıyor.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar