Can Dündar'a saldırı girişiminde bir kişi tutuklandı

Çağlayan Adliyesi'nde Can Dündar'a yönelik saldırı girişiminde bulunan Murat Şahin çıkarıldığı mahkemece tutuklandı

Google Haberlere Abone ol
Can Dündar'a saldırı girişiminde bir kişi tutuklandı
İstanbul Adliyesi önünde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar'a saldırı girişiminde bulunurken polis tarafından etkisiz hale getirilen Murat Şahin isimli zanlı çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Şahin ile birlikte gözaltına alınan dört kişi is eserbest bırakıldı. Şahin, Can Dündar'ı korkutmak amacıyla ateş açtığını, öldürme niyetiyle ateş etmediğini söylemişti. 

Saldırıyla ilgili, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Abdullah Yurtsever tarafından yürütülen soruşturma kapsamında savcılıkça ifadelerinin alınmasının ardından tutuklanma istemiyle nöbetçi İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edilen şüpheli Şahin'in, hakimlik sorgusu sona erdi.



Sorgulamayı yapan nöbetçi hakimlik, şüpheli Şahin'in, "6136 sayılı kanuna muhalefet ve silahla tehdit" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, yabancı uyruklu olduğu öğrenilen bir şüpheli hakkında ise "yurt dışına çıkış yasağı ve haftada bir gün en yakın güvenlik merkezine imza verme zorunluluğundan oluşan adli kontrol tedbiri uygulanmasına" hükmetti.

Polis tarafından gözaltına alındıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen, aralarında saldırıyı gerçekleştiren Murat Ş.'nin de bulunduğu 5 şüpheliden 3'ü, soruşturma savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılmıştı.

Gazeteci Can Dündar'a 6 Mayıs'ta İstanbul Adliyesi önünde silahla ateş açan Murat Şahin gözaltına alınmış, olayda NTV muhabiri Yağız Şenkal hafif yaralanmıştı.

Yorumlar