Çamlık Milli Parkı’na düzenleme

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğini taşıyan ve Yozgat’ın doğal güzellikleri arasında bulunan Çamlık Milli Parkı 4 kilometrelik küptaş yol yapımı için 3 milyon 200 bin TL ödenek ayrıldığını...

Google Haberlere Abone ol
Çamlık Milli Parkı’na düzenleme

Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Türkiye’nin ilk milli parkı olma özelliğini taşıyan ve Yozgat’ın doğal güzellikleri arasında bulunan Çamlık Milli Parkı 4 kilometrelik küptaş yol yapımı için 3 milyon 200 bin TL ödenek ayrıldığını ve yakın zamanda ihaleye çıkılacağını söyledi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada Çamlık Milli Parkı’nın Yozgat'ın en gözde güzellikleri arasında yer aldığını belirterek, "Çamlığımız Türkiye’nin de ilk milli parkıdır. Orta Anadolu Kalkınma Ajansı’nın (ORAN) yaptığı ve Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın takip ettiği belli çalışmalarımız var. Şu an milli parkımızın içerisinden geçen yolda sıkıntılar var. Vatandaşlarımızın yoğun olarak kullandığı, gezdiği alanlar küp taş şeklinde dizayn edilecek. Yolu da genişleteceğiz." dedi.

Çamlık Milli Parkı için bu yıl 4 buçuk milyon lira ayrıldığını vurgulayan Yazıcı, "Öncelikle yol sorununu halledeceğiz. Kısa bir zamanda yapımına başlanacak. Bu sene yetişmesi içinde çaba göstereceğiz. Çamlığımızda 50 ailenin piknik yapacağı tarz da bir piknik alanı tanzim ettik. Onun da çevre düzenlemesi yapılacak. Daha kullanılabilir bir hale getirilecek." diye konuştu.

Çamlık Milli Parkı’nın Yozgat için önemli bir can damarı olduğunu vurgulayan Yazıcı, kene ile mücadele konusunda da çalışmalar yapıldığını kaydetti. Yazıcı, "Orman ve Su İşleri Bakanlığı’mız kene ile mücadele kapsamında 3 bin civarında beç tavuğu üretti ve insanlarımıza dağıttı. Yine her yıl 10 bin kekliğimiz üretiliyor ve doğaya bırakılıyor." ifadelerine yer verdi. CİHAN

Yorumlar