'Camiye gidiyorum Kur’an-ı anlıyorum' projesinin ödül töreni yapıldı

Giresun'un Bulancak İlçe Müftülüğünce Hazırlanan 'Camiye gidiyorum Kur’an-ı anlıyorum' projesinin ödül töreni, Bulancak Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 730 öğrenci katıldığı projede 481’i yazılı imtihana girdi. Başarılı olanlardan...

Google Haberlere Abone ol
'Camiye gidiyorum Kur’an-ı anlıyorum' projesinin ödül töreni yapıldı

Giresun'un Bulancak İlçe Müftülüğünce Hazırlanan 'Camiye gidiyorum Kur’an-ı anlıyorum' projesinin ödül töreni, Bulancak Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. 730 öğrenci katıldığı projede 481’i yazılı imtihana girdi. Başarılı olanlardan 4'üne umre, 3 dizüstü bilgisayar, 3 akıllı cep telefonu, 3 tablet bilgisayar, 85 adet tablet hediye edildi.

Programa Bulancak Kaymakamı Tayfur Elbasan, Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, İl Müftüsü Muhittin Oral, Ordu İl Müftü Yardımcısı Yusuf Genç, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, İlçe Emniyet Amiri Hüseyin Uğurelli, İlçe Müftüsü Şaban Sadan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Program Ballıca Cami imam hatibi Aydın Kılıç’ın Kur’an-ı Kerim okumasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasının ardından İlçe Müftüsü Şaban Sadan kısa bir konuşma yaptı. Sadan, 3 ay boyunca sürdürülen ’Camiye Gidiyorum Kur’an-ı Anlıyorum’ projesi ödül töreni için toplanıldığını belirtip, "Bu projeye 730 öğrenci devam etti. 481’i yazılı imtihana girdi. 100 tanesi ödül kazandı. Maliyeti 70 bin TL oldu. Bize bu projede yardımcı olanlara teşekkür ediyorum.’’ dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem İlyas ve Ab-ı Hayat Derneği Başkanı Bahtiyar Hüsem’in konuşmalarından sonra; Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar yaptığı konuşmada ‘’En önemli proje insana yapılan projedir. Projede emeği geçenlere teşekkür ederim.’’ ifadelerini kullandı.

İl Müftüsü Muhittin Oral programdaki kısa konuşmasında, Kur’an'dan örnekler verip, "Öğrencilerimiz bu projeye Kur’an ayetlerinin ne söylemek istediğini anlamak için katıldılar. Bu projeyi tüm ilçelerde uygulamayı düşünüyoruz." dedi.

Samsun İl Müftüsü Yrd. Doç.Dr. Hayrettin Öztürk de yaptığı konuşmada, insanın yaradılış amacından bahsedip, projeye katılan öğrencilerin Kur’anın ne demek istediğini anlamak için katıldıklarını, bunun önemli olduğunu, bu öğrencilerin önemsenilmesi gerektiğini vurgulayıp, çocukların eğitimi ve problemleri üzerinde durdu. Öztürk, öğrencilere ve onları yetiştiren anne-babalarına teşekkür etti.

Yapılan ödül töreninde 4 adet umre, 3 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet akıllı cep telefonu, 3 adet tablet bilgisayar, 85 adet tablet ödülü kazanan öğrenciye verildi. CİHAN

Yorumlar