Camide Almanca sahur sohbetine yoğun ilgi

Almanya'da Krefeld Uerdingen Mimar Sinan Camii gençlik lokalinde düzenlenen sahur programlarına gençler yoğun ilgi gösteriyor. Teravih namazı akabinde başlayan sohbete, lise öğrencileri katılıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan sahur sohbetine...

Google Haberlere Abone ol
Camide Almanca sahur sohbetine yoğun ilgi

Almanya'da Krefeld Uerdingen Mimar Sinan Camii gençlik lokalinde düzenlenen sahur programlarına gençler yoğun ilgi gösteriyor. Teravih namazı akabinde başlayan sohbete, lise öğrencileri katılıyor. Geçtiğimiz hafta sonu yapılan sahur sohbetine İslamische Akademie Deutschland (IAD) kurumundan yönetim üyesi İlahiyat ve Pedagoji uzmanı Talha Taşkınsoy katıldı. Yaklaşık iki saat süren ve Almanca olarak gerçekleşen sohbetin ana konusu ‘Oruç’tu.

Cami Başkanı Yalçın Yıldız, ve din görevlisi Zeki Kayhan programa ev sahipliği yaptı. Sohbete Alman gençlerde iştirak etti. Taşkınsoy, orucun İslam öncesi diğer dinlerde de olduğuna dikkat çekti. Gençlere önemli tavsiyelerde bulunan Taşkınsoy “Sahip olduğunuz dini iyi öğrenin. Öğrendiğiniz güzellikleri ise diğer arkadaşlarınızla paylaşın” dedi. Gençlerin sohbete gösterdiği ilgiden oldukça memnun olduğunu belirten Taşkınsoy; “Gençlerimizin dini konulara yönelmeleri ve ilgi duymaları sevindirici. Ancak verilen sohbetler gençleri tatmin etmiyor. Gençlere anladığı dilde sohbet verilmeli. Sohbetler mutlaka Almanca olmalı. Aksi takdirde verilen sohbetleri genç nesil anlamıyor, anlamadığı içinde sıkıcı geliyor. Sohbeti veren kişi hem İslam dinini hemde Alman dili ve kültürünü çok iyi bilmeli. Bu nesil Alman dili ve kültürü ile yetişiyor. Kendi kültürümüzü ve dilimizi çok iyi bilen ve Almanya’ da yetişmiş uzman pedagog ve ilahiyatçılara ihtiyacımız var. Aksi takdirde genç neslin manevi açlığını doyuramayız” şeklinde konuştu. Sohbet sonunda cami gençlik kolları tarafından verilen sahur kahvaltısıyla sohbet sona erdi.

Programa katılan gençler, verilen sohbetten çok şey öğrenciklerini bundan sonraki sohbetlerin Almanca olarak verilmesini istediler. Bundan sonraki sohbetin konusu ise Kurban olarak belirlendi.

CİHAN

Yorumlar