Cami önünde 'Gezi' eylemi

Gezi Parkı olayları sırasında Dolmabahçe’deki Valide Sultan Cami’nde yaralılarla ilgilenen 2 doktorun suç işlediği iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istenmesini protesto eden bir grup, cami önünde eylem yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Cami önünde 'Gezi' eylemi

Gezi Parkı olayları sırasında Dolmabahçe’deki Valide Sultan Cami’nde yaralılarla ilgilenen 2 doktorun suç işlediği iddiasıyla 8 yıla kadar hapis istenmesini protesto eden bir grup, cami önünde eylem yaptı. İddianame karşısında şok olduklarını belirten Dr. Erenç Yasemin Dokudan, “Hep yaptığımız ve yapmazsak suç saydığımız şey için yargılanmamızı anlamış değiliz.” dedi.

İstanbul Tabip Odası, Türkiye İnsan Hakları Vakfı ve Adli Tıp Uzmanları Derneği, Gezi olaylarında yaralılara müdahale ettiği iddiasıyla doktorlar Erenç Yasemin Dokudan ve Sercan Yüksel için 8 yıla kadar hapsinin istenmesini protesto için Valide Sultan Camii önünde toplandı. Yapılan açıklamada iddianamede istenilen cezanın hukuksuz olduğu ifade edildi.

Gezi olayları sırasında yaşadıklarını anlatan Erenç Yasemin Dokudan şöyle konuştu: “Çok ciddi anlamda yaralanan, rahatsızlanan insanlar vardı. Orada çok sayıda sağlık ekibi vardık. Bu civarda başka bir yer olmadığı için burada tıbbi yardımda bulunduk. Gözünü kaybeden, kolu kırılan ve solunum zorluğu çeken çok sayıda insan vardı. Daha önce depremde, açık havada yaralanan insanlara nasıl yardım ettiysek burada da bunu yaptık. Yapmamız gereken ama yapmadığımız şey için suçlanıyoruz.” diye konuştu.

Güvenlik kameralarının incelenmesi sonrası teşhis edilip, hakkında dava açıldığını söyleyen Dokudan, “Çok şaşkınız. Hep yaptığımız ve yapmazsak suç olduğunu saydığımız şey için yargılanmamızı anlamış değiliz.” ifadelerini kullandı.

‘CAMİNİN İMAMI BASKILARA RAĞMEN DOĞRUDAN KAÇMAMIŞTIR’

“Böyle bir iddianame görmedim.” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da, “Doktorların görevi yaralılara müdahale etmektir. Doktor, hekimlik bilgilerini onların yararına kullanmalıdır. Ama bugün hep beraber gördük ki yazılan iddianamede hekimlik mesleğine dava açıldığını görüyoruz. İddianame doktorlar bakımından övünç meselesidir, bir onur meselesidir. Ama bunu yazan savcılar bakımından ise utanç belgesidir. Bunların siciline bu utanç belgesi geçecektir. Mısır’da birçok insan kilise ve camide tedavi gördü. Camide insanlar tedavi gördüyse bundan onur duymak lazım. Caminin dava konusu yapılması bu iddianameyi yazanlar bakımından utanç belgesidir.” şeklinde konuştu. Yaşanan olayın utanç verici olduğunu kaydeden Tanrıkulu, “Caminin imamı tüm baskılara rağmen doğrudan kaçınmamıştır. Başbakan’ı burada yalanlamıştır. Bu cami tarihe geçmiştir.”

7 MAYIS’TA İLK DURUŞMA

Gezi davasına Valide Sultan Camisi’nde oluşturulan revirde yaralılara hekimlik yapan Doktor Sercan Yüksel ve Erenç Yasemin Dokudan Türk Ceza Kanunu’nun 153/2-3 ve 283/1 maddelerini ihlal ettikleri gerekçesiyle yargılanıyor. 7 Mayıs günü başlayacak davada 2 şüpheli suç işleyen kişilere imkan sağlayarak ‘suçluları kayırmak’, ilgili dini inanışı benimseyen toplum kesimini tahkir maksadıyla camiyi kirletmekle suçlanmakta ve toplamda 8 yıla varan hapis cezası istenmektedir.

Bu arada yaşlı bir vatandaş, cami önünde eylem yapan göstericilere tepki gösterdi.
CİHAN

Yorumlar