Cami kursuna katılan 41 yetişkin Kur'an okumayı öğrendi ve hatim indirdi

Kocaeli İl Müftülüğü’nün il genelinde 'Camilerde Kur’an-ı Kerim Öğretimi' projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Bir süre önce Başiskele Barbaros Camii’nde başlayan cami derslerine katılan 41 mahalle sakini, cami imam-hatibi Kadir...

Google Haberlere Abone ol
Cami kursuna katılan 41 yetişkin Kur'an okumayı öğrendi ve hatim indirdi

Kocaeli İl Müftülüğü’nün il genelinde 'Camilerde Kur’an-ı Kerim Öğretimi' projesi meyvelerini vermeye devam ediyor. Bir süre önce Başiskele Barbaros Camii’nde başlayan cami derslerine katılan 41 mahalle sakini, cami imam-hatibi Kadir Çelikiz’in gayretleriyle Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi. Kur’an okumayı öğrendikten sonra hatim indiren 41 yetişkin mahalle sakini için hatim merasimi düzenlendi.

Başiskele Barbaros Camii’nde gerçekleştirilen hatim programına Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu ile birlikte Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul, Gölcük İlçe Müftüsü Mehmet Yazıcı ve Karamürsel İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük de katıldı. Başiskele halkının da ilgi gösterdiği hatim programında öğrenciler Kur’an-ı Kerim’den sure ve aşr-ı şerifler okundu.

Hatim programında konuşan Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Kur’an eğitimine büyük önem verdiklerini belirterek, "Hedefimiz Kur’an okumayı bilmeyen hiç kimsenin kalmamasıdır. Bu amaçla İl ve İlçe Müftülüklerimiz olarak bütün görevlilerimizle birlikte yoğun mesai harcamaktayız. Cami derslerine katılarak Kur’an öğrenen bu kardeşlerimizi tebrik ediyor, Kadir Çelikiz hocamıza da özverili gayretlerinden dolayı teşekkür ediyorum." dedi.

Sönmezoğlu, ayrıca "Şifa ve rahmet olan, Allah’ın kelamı olan, dünyada da ahirette de şefaat etme özelliğine sahip olan Kur’an-ı Kerim’i çokça okumamız lazım. Ben bu tabloyu görmekten çok mutluyum. Cenabı Allah'a şükrediyor, hamdediyorum. Burada bulunan 3 müftümüzün şahsında diğer tüm müftülerimizden, hoca arkadaşlarımızın şahsında ilimizde görev yapan bütün hocalarımızdan aynı tabloyu, aynı çalışmayı beklediğimi ifade etmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Başiskele İlçe Müftüsü Abdulsamet Erkul da bu programın Başiskele’de yapılmasından son derece mutlu olduğunu belirterek, "Kadir Çelikiz hocamızı tebrik ediyoruz. Her hocamız böyle olsa gerek. Cami cemaatini toplamış ve bizim de burada olmamıza vesile olmuştur."diye konuştu.

Başiskele Barbaros Cami İmam Hatibi Kadir Çelikiz ise "Her vakit namazı öncesi(hadis, meal, ilmihal, siyer) derslerimizi, yatsı namazı sonrasında ise Kur’an-ı Kerim derslerimizi yapıyoruz." şeklinde konuştu. Çelikiz, hedeflerine mahallede Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyen kimse kalmayıncaya kadar devam edeceklerini anlattı.

Kocaeli’de örnek bir hatim cemiyeti gerçekleştirdiklerini belirten Çelikiz, "Camimizde düzenlenen hatim cemiyetimize katılan Başta Kocaeli İl Müftümüz Mehmet Sönmezoğlu, Başiskele İlçe Müftümüz Abdulsamet Erkul, Gölcük İlçe Müftümüz Mehmet Yazıcı ve Karamürsel İlçe Müftümüz Yılmaz Küçük’e, emekli Kur’an-ı Kerim Hocamız Recep Çalışkan’a, mahalle muhtarımıza, cami dernek başkanımıza, din görevlisi meslektaşlarımıza ve mahalle sakinlerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Başiskele Barbaros Camiinde Kur’an-ı Kerim okumasını öğrenen 41 kişinin hatim duası yapılarak Diyanet İşleri Başkanlığı onaylı belgeleri verilerek hatim programına katılan mahalle halkına ikramlarda bulunuldu. CİHAN

Yorumlar