Cami imamına, müftünün evinden atılan e-posta suçlamasına takipsizlik

Samsun’un Canik ilçesinde görev yapan imam İbrahim Eyüboğlu, bağlı olduğu müftünün evinden atılan e-posta şikayeti ile ceza aldı. Suçlamaları hazmedemeyen imam, e-maili gönderenin araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu....

Google Haberlere Abone ol
Cami imamına, müftünün evinden atılan e-posta suçlamasına takipsizlik

Samsun’un Canik ilçesinde görev yapan imam İbrahim Eyüboğlu, bağlı olduğu müftünün evinden atılan e-posta şikayeti ile ceza aldı. Suçlamaları hazmedemeyen imam, e-maili gönderenin araştırılması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. E-postanın IP’sinden yola çıkan polis, söz konusu ihbarın müftünün evindeki bilgisayardan atıldığına ulaştı. Müftü ise savunmasında, “Ben göndermedim başkası bilgisayarıma girmiştir.” dedi. Savcılık, konuya takipsizlik kararı verdi.

İbrahim Eyüboğlu 25 yıllık imam. Samsun’un Canik ilçesi Toptepe Camii’nde görev yapıyor. Açılan kampanyalar için camilerde para toplanması ve bu paraların ilgili yerlere ulaştırılmasında yaşadığı sıkıntılar sebebiyle İlçe Müftüsü Şakir Pinal ile sıkıntı yaşadı. Konuyu Diyanet İşleri Başkanlığı’na bir şikayet dilekçesi ile bildirdi. Daha önceki murakıp denetimlerinden hep iyi veya pekiyi alan Eyüboğlu, şikayetinden sonra olağan dışı denetime tabi tutuldu. Temmuz ayında Recep Fakir ismiyle [email protected] adresinden gönderilen iki ayrı e-mail ile imam Eyüboğlu hakkında işlem yapılması, yazılan e-posta şikayetinde imamın hasta ruhlu, dengesiz olmasından, camide toplanan yardımlar konusunda Diyanet'e güvenilmemesi ve yardım yapılmaması çağrısına, toplanan paraları da kendi kişisel ihtiyaçlarını karşılamasına kadar değişik suç isnadında bulunuyor. Müftü Şakir Pinal, söz konusu e-mailler üzerine imam hakkında soruşturma başlattı ve dikkat çekilmesine karar verdi.

İMAM SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

Ancak kendisi hakkında iftira ve hakarete varan suçlamaları hazmedemeyen İbrahim Eyüboğlu, söz konusu kişinin bulunması için savcılığa suç duyurusunda bulundu. Polis, Microsoft Corporation Incorporated firması ve Türk Telekom A.Ş ile yaptığı yazışma sonucunda, [email protected] adresiyle e-mailin müftü Şakir Pinal’in evindeki bilgisayardan atıldığını, aynı isimle diğer e-mailin de Veysel Çelik adına kayıtlı bir telefondan gönderildiğini tespit etti. Müftü Pinal, savcılıkta verdiği ifadesinde, evinden gönderilen söz konusu e-mail adresinin kendisine ait olmadığını, kullandığı adresin [email protected] adresi olduğunu belirterek, “Benim evimden bu e-postaya nasıl girildiğini bilmiyorum. Şikayete konu müftülüğe yazılan e-postayı ben yazmadım. İnternet hattıma dışarıdan girmiş olabilirler.” savunmasını yaptı. Gönderilen ikinci şikayet e-mailinin kendisi adına kayıtlı telefondan yapılan Veysel Çelik ise e-maili kendisinin atmadığını, daha önce bu telefonu başka birisine devrettiğini ifade ederek, söz konusu şikayetle bir ilgisinin bulunmadığını dile getirdi. Gönderilen ikinci şikayet e-mailinin bir internetcafeden atıldığı öğrenildi. Samsun Cumhuriyet Savcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda İbrahim Eyüboğlu’nun şikayetine takipsizlik kararı verilir. Eldeki delillere rağmen savcılığın takipsizlik kararı vermesine şaşıran Eyüboğlu, karara itiraz etti. Davanın Çarşamba Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etmesine karar verildi.

EYÜBOĞLU ŞİKAYETİNİ DİYANET’E DE İLETTİ

Konuyu, yazdığı bir dilekçe ile Diyanet İşleri Başkanlığı’na da ileten Eyüboğlu, söz konusu suçlamalara bir bir cevap vererek maddi ve manevi bütün hukuki haklarını arayacağını dile getirdi. “Hakkımda yapılan suçlamaları ve hakaretleri sineye çekmem asla mümkün değil.” diyen Eyüboğlu, 25 yıl bu mesleğe leke sürmeden, gururla görev yapan birisi olduğuna dikkat çekti. “Mevkii ne olursa olsun hiç kimsenin şeref ve haysiyetime leke sürmesine, çamur atmasına izin vermem. Konunun başkanlık tarafından ele alınmasını ve soruşturulmasını talep ediyorum.” diyen Eyüboğlu, “Kimseye Diyanet'i kötülemedim. Toplanan yardımları kuruşuna kadar ilgili yerlere ulaştırdım. Toplanan yardımdan havale ücretinin dahi kesilmesine rıza göstermediğim için ilgili hesaba bizzat elden yatırma gayretinde bulundum. Tamamının banka dekontu dosyamızdadır.” diyerek, hakkındaki suçlamaları reddetti.

MÜFTÜ PİNAL: BENİM EVİMDEN BÖYLE BİR E-MAİL ATILMADI

Müftü Şakir Pinal ise Eyüboğlu hakkında gönderilen şikayet e-postasından haberi olmadığını söyledi. Konu hakkında konuşan Müftü Pinal, “Yaşanan olayla benim alakam yok. Söz konusu şikâyet e-maili bir internet kafeden atılmış. Benim evimden böyle bir e-mail atılmadı. Benimle alakası yok, zaten savcılık soruşturma dahi açmadı. Ayrıca, bu konunun haberlik bir tarafı da yok. Neden haber yapıyorsunuz ki.” diyerek meselenin kapandığına dikkat çekti.

CİHAN

Yorumlar