Cambridge Üniversitesi ESOL sınavını Lara Koleji’nde yaptı

İngiltere’de bulunan ve dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi tarafından Nevşehir Özel Lara Koleji’nde ESOL (English for Speakers of Other Languages) sınavı düzenledi. Nevşehir’de ilk olarak Lara Koleji’nde...

Google Haberlere Abone ol
Cambridge Üniversitesi ESOL sınavını Lara Koleji’nde yaptı

İngiltere’de bulunan ve dünyanın en saygın üniversitelerinden biri olan Cambridge Üniversitesi tarafından Nevşehir Özel Lara Koleji’nde ESOL (English for Speakers of Other Languages) sınavı düzenledi.

Nevşehir’de ilk olarak Lara Koleji’nde başlayıp yıllardır devam eden İngilizce dil sınavı 4. Sınıftan 7.sınıfa kadar olan öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti. Cambridge Üniversitesi akademik kadrosu tarafından hazırlanan soruların sorulduğu sınav sonucu verilen belgenin uluslararası geçerliliğinin olması sınavda başarı gösteren öğrenciler için büyük bir ayrıcalık ve avantaj sağlıyor.

Lara Koleji öğrencileri yerli ve yabancı öğretmenleriyle aylardır süren hafta içi ve hafta sonu kurslarından sonra katıldıkları bu sınavda İngilizceyi bilme seviyelerine göre belirlenmiş olan starters, movers, flyers ve ket kategorilerinde yarıştılar.

Lara Koleji İngilizce dersi zümre başkanı Sadık Gedik “ Türkçemizi en güzel şekilde öğrenmenin yanı sıra dünyada en yaygın ve geçerli dillerden olan İngilizceyi öğrencilerimize öğretmek istiyoruz. Sene başından beri çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etti. Sınava giren tüm öğrencilerimize başarılar diliyor ve katılımlarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu yaz Amerika’dan gelen iki öğretmen ve okulumuzda görevli 5 öğretmenin katılımıyla üç hafta sürecek olan bir yaz dil kursuna 17 haziran itibariyle başlıyoruz” dedi.

CİHAN

Yorumlar