Çam ağaında toplanan bal arıları tartışmaya neden oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çam ağacında toplanan bal arılarını almak isteyen vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Arılar mahalle sakininin haber verdiği Halil Yılmaz isimli arıcı tarafından alınırken, Halil Yılmaz arıların ana...

Google Haberlere Abone ol
Çam ağaında toplanan bal arıları tartışmaya neden oldu

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde çam ağacında toplanan bal arılarını almak isteyen vatandaşlar arasında tartışma çıktı. Arılar mahalle sakininin haber verdiği Halil Yılmaz isimli arıcı tarafından alınırken, Halil Yılmaz arıların ana arıyı takip etmesinden dolayı ağaçta toplandığını söyledi.

Ereğli'ye bağlı Erdemir caddesi üzerinde bulunan çam ağacında ana arının peşinden gelerek toplanan arılar tartışmaya neden oldu. Arıları almak isteyen bir kişiye, mahalle sakininden 'Kardeşim biz sana onları almaya gelecekler. Sen neden alıyorsun' diyerek tepki gösterdi. Arıları almak isteyen vatandaş ise arıları kim alırsa onun olacağını bu işlerin nasip olduğunu söyledi.

Bu sırada arıları almak için gelen Ereğli Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri de aynı tepki ile karşılaşınca arıları almadan ayrıldı. Mahalle halkının haber verdiği ve Çayırlı köyünden gelen 6 yıllık arıcı Halil Yılmaz, elbiselerini giydikten sonra merdivene çıkarak arıları önce karton kutuya koydu. Daha sonra beraberinde getirdiği kovana koyan Halil Yılmaz "Orada ana arı var. Ana arının kokusuna gelmişler. Onların üretimini sağlayan arı" dedi.

Vatandaşların meraklı gözlerle seyrettiği olayda arıların kovan içerisinde toplanması beklenirken, arılardan korkan bir kız çocuğu da annesinin de yardımı ile arıların toplandığı ağacın altından geçerek uzaklaştı. CİHAN

Yorumlar