Çalışma Bakanlığı önünde ‘Soma’ protestosu

CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti. Bakanlık önünde toplanan grup, siyah tişört giyip, madende yaşamını yitirenlerin isimlerini...

Google Haberlere Abone ol
Çalışma Bakanlığı önünde ‘Soma’ protestosu

CHP Ankara İl Gençlik Kolları, Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasını Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde protesto etti.

Bakanlık önünde toplanan grup, siyah tişört giyip, madende yaşamını yitirenlerin isimlerini taşıdı. Bazı eylemciler kaskla bazıları ise siyah ekmekle eyleme katıldı. Grup, ’10 gün önce toprağa verdiğimiz maden şehitlerimizi rahmetle anıyoruz’, ‘Soma katliamdır, kader değil’, ‘Kömür bitti sustu adalet’ pankart ve dövizleri açtı. Grup adına yapılan açıklamada, Soma’da meydana gelen olayın cinayet olduğu ve Türkiye işçi sınıfına eklenecek yeni bir felaket olarak tarihte yerini aldığı belirtildi. Açıklama şöyle devam etti: “Her defasında kaderci bir anlayışla geçiştirilmeye çalışılan bu cinayetlerinin önlemini almamak da ve toplum iktidarlar tarafından aldatılmaktadır. Sorun iktidar sorunu değildir. Sorun sistem sorunudur. Bu sistemde işçiler metalaştırılmakta ve yaratılan her artı değer patronların İstanbul’daki inşaatlarına bir kat dairesi olarak geri dönmektedir. Bu sistemde işçinin herhangi bir değeri yoktur.”

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri olaysız bir şekilde dağıldı.

CİHAN

Yorumlar