'Çalışırken ölmek istemiyoruz' diyen memurlar, eylem yaptı

Bursa’da, bir grup memur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı verildiğini öne sürdükleri Bursa Vergi Dairesi önünde eylem yaptı. "Çalışırken ölmek istemiyoruz" pankartı açan...

Google Haberlere Abone ol
'Çalışırken ölmek istemiyoruz' diyen memurlar, eylem yaptı

Bursa’da, bir grup memur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı verildiğini öne sürdükleri Bursa Vergi Dairesi önünde eylem yaptı. "Çalışırken ölmek istemiyoruz" pankartı açan memurlar, bir süre bina önünde oturma eylemi yaptı.

KESK’e bağlı Büro Emekçileri Sendikası üyesi bir grup memur, Fevzi Çakmak Caddesi’ndeki Bursa Vergi Dairesi binasının depreme dayanıksız olduğu için verilen yıkım kararına rağmen yıkılmadığı gerekçesiyle eylem yaptı. Öğle saatlerinde bina önünde toplanan memurlar adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası Bursa Şube Başkanı Süleyman Ayyılmaz, "Bursa deprem bölgesi, ancak dönemin Bayındırlık ve İskan Müdürlüğü, 21 Eylül 2010’da hazırladığı raporda vergi daireleri ve lojmanlarının da aralarında bulunduğu Maliye Bakanlığı’na ait 21 binadan ikisinin yıkılması, 19’unun ise acilen güçlendirilmesi bilgi yer almıştı. Yetkililerle görüştük, geçmişte olduğu gibi kısa sürede güvenli binaya tahliye yapacaklarını söylediler. Bugün 300 maliye emekçisinin 8 saat mesai yaptığı, gün içerisinde de binlerce vatandaşa hizmet verilen vergi dairesi binasının önünde eylem yapıyoruz. İvedilikle güçlendirilmesi gereken Nilüfer’deki ek hizmet binasının ne yazık ki 15 yıl önce de havalandırma borularının geçirilmesi için kolon ve kirişleri kesilmişti. Kimse bizi bu denli tehlike arz eden binalarda çalışmaya zorlayamaz." dedi.

Soma maden faciasında hayatını kaybeden 301 maden işçinin anısına bir dakika saygı duruşunda bulunan sendika üyesi memurlar, bina önünde bir süre oturma eylemi yaptı.

CİHAN

Yorumlar