Çalıntı çeklerle milyonlarca liralık vurgun iddiası

Sakarya'nın da aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde fabrika ve iş yerlerinden çaldıkları çekleri sahte kaşelerle cirolayıp piyasaya sürerek milyonlarca liralık haksız kazanç sağladıkları iddialarıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edi.

Google Haberlere Abone ol
Çalıntı çeklerle milyonlarca liralık vurgun iddiası

Sakarya'nın da aralarında bulunduğu çeşitli şehirlerde fabrika ve iş yerlerinden çaldıkları çekleri sahte kaşelerle cirolayıp piyasaya sürerek milyonlarca liralık haksız kazanç sağladıkları iddialarıyla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Sakarya'nın Erenler ilçesinde bulunan bir mobilya fabrikasının kasasından 2 ay önce yaklaşık 15 milyon liralık çeklerin çalınmasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında zanlıların İstanbul'da olduğunu belirleyen jandarma ekipleri, Taksim'deki 5 yıldızlı bir otelde kalan zanlıları gözaltına aldı. Sakarya'ya getirilen A.Y.R. ve 4 şüpheli, işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüphelilerle birlikte milyonlarca liralık çalıntı çekler ele geçirildiği öne sürüldü.

Şüphelilerin, İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Adana ve bazı şehirlerde çok sayıda çek hırsızlığı olayına karıştıkları iddia edildi. Şüphelilerin şimdiye kadar 20 milyon liranın üzerinde çalıntı çekleri sahte kaşelerle cirolayıp piyasaya sürdükleri ileri sürüldü.
Soruşturmada gizlilik kararı bulunuyor.

Öte yandan şüphelilerden A.Y.R'nin 2001 yılında düzenlenen ve 'balina operasyonu' olarak bilinen hayali ihracat ve naylon fatura soruşturmasında da gözaltına alındığı öne sürüldü. CİHAN

Yorumlar