"Çalınan paralarla işsizlerin 17 yıl boyunca asgari ücreti ödenir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, AK Parti hükümeti döneminde büyük yolsuzluklar oluştuğunu iddia ederek, "Çalınan paranın büyüklüğü bu ülkedeki tüm işsizlerin 17 yıl boyunca asgari ücretine denk gelmekte.

Google Haberlere Abone ol
"Çalınan paralarla işsizlerin 17 yıl boyunca asgari ücreti ödenir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun Büyükşehir Belediye başkan adayı Tarık Cengiz, AK Parti hükümeti döneminde büyük yolsuzluklar oluştuğunu iddia ederek, "Çalınan paranın büyüklüğü bu ülkedeki tüm işsizlerin 17 yıl boyunca asgari ücretine denk gelmektedir." şeklinde konuştu.

Bafra ilçesinde ziyaretlerde bulunan Tarık Cengiz, gündeme dair açıklamalarda bulundu. AK Parti'nin 12 yılda siyasi kadrolaşma yaptığını öne süren Cengiz, "Son günlerde daha çok skandal patlayacaktır. Fakat, AKP bu hırsızlığın üzerine örtemez. Bir hesap yapmışlar. Çalınan paranın büyüklüğü bu ülkedeki tüm işsizlerin 17 yıl boyunca asgari ücretine denk gelmektedir. Eğer insanlar halen buna rağmen AKP’nin peşinden gidiyorlarsa, ünlü bir söz vardır; 'insanlar layık olduğu şekilde yönetilirler' " diyerek vatandaşın iddialara dikkat etmesini istedi.

Cengiz açıklamasında, MHP tarafından yapılan seçim anketini de eleştiren Cengiz, "Yaptıkları ankete göre MHP yüzde 33.4, AKP yüzde 33.3, MHP bu ankete göre yüzde 0.01 oranla AKP'yi geçmiş. CHP ise yüzde 10 çıkmış. Bu oy oranlarını topladığınızda yüzde 76 yapıyor. Geriye kalan yüzde 24'ü toplayan bir başka partiden başka bir aday var demek ki!" diyerek ankete tepki gösterdi.

Konuşmasında Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Yusuf Ziya Yılmaz’ı da eleştiren Cengiz, "Samsun’un her yerinde resimleri, posterleri var. Aldığımız bilgiye göre Yılmaz 15 milyon TL seçime bütçe ayırmış. 15 bin TL maaş alan bir başkanın 15 milyon TL reklam ve çalışma giderlerinin kaynağını açıklaması gerekmektedir. Kendisine kimlerin destek verdiğini açıklasın." çağrısında bulundu.

Açıklamadan sonra ise yanında CHP Bafra Belediye Başkan Adayı Ecz. Kemal Ünlü, CHP Bafra İlçe Başkanı eğitimci Nihat Oktay ve yönetimi ile esnaf gezilerine çıkan Cengiz, Ak Parti Samsun Milletvekili Ahmet Yeni’nin babası Mustafa Yeni’yi görünce onunla ayaküstü sohbet etti. Esnaf ve vatandaşların problemlerini dinledi.
CİHAN

Yorumlar