Çalınan kuzularını DNA testi ile bulan şahıs zanlılara verilen cezayı az buldu

Çorum'da 2 yıl önce çalınan 6 kuzudan 4'ünü DNA testisyle bulan Mehmet Sarı (55), mahkemenin zanlılardan birine 3 yıl diğerine ise 5 ay ceza vermesini az buldu.

Google Haberlere Abone ol
Çalınan kuzularını DNA testi ile bulan şahıs zanlılara verilen cezayı az buldu

Çorum'da 2 yıl önce çalınan 6 kuzudan 4'ünü DNA testisyle bulan Mehmet Sarı (55), mahkemenin zanlılardan birine 3 yıl diğerine ise 5 ay ceza vermesini az buldu. Mahkemeden yaptığı masrafların tazminini de isteyen Sarı, yeniden dava açması gerektiğini öğrenince hayal kırıklığı yaşadı.

Olay merkeze bağlı Eskiekin köyünde yaşayan Mehmet Sarı'nın köye yakın yerde bulunan ağılından 6 adet kuzunun çalınmasıyla başladı.
Pazarda Seyit Ahmet Ç.'nin sattığı kuzuların kendisine ait olduğunu fark eden Sarı, durumu jandarmaya bildirdi. Bahse konu şahıs, Ahmet Ç.'nin hırsızlık olayını kabul etmemesi üzerine, hayvanları çalınan Sarı, savcılığa başvurarak kendisinde bulunan anne koyunlar ile çalınan kuzuların kanlarının eşleştirilmesi için DNA testi talebinde bulundu. Yapılan test sonucunda 4 adet kuzunun Mehmet Sarı'ya ait olduğu tespit edilerek olayın zanlıları Ahmet Ç. ile olaya karıştığı iddia edilen babası Şaban Ç. hakkında soruşturma başlatıldı.


ZANLILARDAN BİRİNE 3 YIL DİĞERİNE 5 AY HAPİS

Çorum Adliyesi 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen dava da, yetkili mahkeme tarafından yapılan incelemeler neticesinde zanlılardan Ahmet Ç. ye 3 yıl Şaban Ç. ye de 5 ay hapis cezası verildi. Mehmet Sarı ''Mahkemeye gittik, 3 sene oğluna, 6 ayda babasına ceza verildi. Dedim ya benim 6 tane kuzumu çalmışlardı, 2 tanesi yok. Bir sürü masraf ettik, bu masraflar ne olacak, dedim. Onu da dedi, dava açacaksın, avukat tutacaksınız. Uğraşırsan alacaksın, dedi. Uğraşmazsan ne yapayım, dedim. Bende bıraktım, geldim öylece. '' diye konuştu.

Verilen cezayı yeterli bulup bulmadığı sorulan Sarı ''Yok yeterli bulmadım, lanet olsun dedim bende ''


CİHAN

Yorumlar