Calal Adan: Türkiye’de paralel devlet değil, paralel hırsızlık var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ortaya çıkan ‘paralel devlet’ iddiaları ile ilgili, “Türkiye’de paralel devlet değil, paralel hırsızlık var.

Google Haberlere Abone ol
Calal Adan: Türkiye’de paralel devlet değil, paralel hırsızlık var

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ortaya çıkan ‘paralel devlet’ iddiaları ile ilgili, “Türkiye’de paralel devlet değil, paralel hırsızlık var. Siz 11 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Nasıl oluyor da paralel devletin altında inşa edilmiş bir yapıyı bugün ortaya koyuyorsunuz? Darbe nedir? Suçtur. Peki tutuklanan kim? İstanbul savcısını alıp başka bir yere göndermekle darbeciyi cezalandırmak olur mu? Dolayısıyla bir darbeci varsa mahkemeye gitmesi lazım. Bu da yok.” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Beyoğlu’ndaki Peak Otel’de sivil toplum kuruluşları ile düzenlenen ‘Seçim Sürecini Değerlendirme’ toplantısına katıldı. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonu sonrası ayakkabılıkta çıkan 4,5 milyon doları unutturmaya çalıştıklarını belirten Adan, “Böyle arsızlık olur mu? Meclis’te dolar ve Euro’nun çıktığını söyledim. ‘Dolara endeksli yüzde 30 devalüasyon olduğunu’ söyledim. Kendileri de bu dönemde Türkiye’nin 150 milyon dolar kaybettiğini söylüyor. Biz de dedik ki, ‘Siz utanmazsınız, siz ahlaksızsınız.’ Niye? 5 bakan istifa etmiş. Onlara düşen en büyük görev meclise gelip dokunulmazlıklarının kaldırılmasını istemesiydi. ‘Çaldıysak şerefsiziz. Çalmadıysak söyleyenler şerefsiz.’ deyip adalete teslim olsalardı, dolar, euro yükselir miydi? Hırsızlıkları ört bas etmek için, kendilerini yakalayan polisleri sürdükleri için, savcıya darbeci dedikleri için Türk ekonomisindeki zarar ziyan için yüce divanda yargılanacaklar.” diye konuştu.

‘BİR SÜRÜ ANLI SECDE GÖREN ANADOLU ÇOCUĞUNU DARMADAĞIN EDİYORLAR’

16 Aralık’tan sonra milletin teslim olduğu adalete hükümetin çeteci dediğini dile getiren Adan, “Bunlardan elbet hesap soracağız. Savcıları tanımıyoruz. Bildiğimiz bir şey var. Evinde 6 adet kasa bulunan, para sayma makineleri bulunan, ayakkabılıkta 4,5 milyon dolar para bulunan bir hırsızlık vakası var. Türkiye’de paralel devlet değil, paralel hırsızlık var. Siz 11 yıldır ülkeyi yönetiyorsunuz. Siz nasıl oluyor da paralel devletin altında inşa edilmiş bir yapıyı bugün ortaya koyuyorsunuz. Darbe nedir? Suçtur. Peki tutuklanan kim? Şimdi İstanbul savcısını alıp başka bir yere göndererek darbeciyi cezalandırmak olur mu? Dolayısıyla bir darbeci varsa mahkemeye gitmesi lazım. Bu da yok. Bir sürü anlı secde gören Anadolu çocuğunu darmadağın ediyorlar. Üzerlerine gidiyorlar. Bu kötü yönetimdir.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, Osmanlı da dahil olmak üzere görülmemiş hırsızlığa ve arsızlığa teslim edilmiş durumda olduğunu dile getiren Adan, “Cumhuriyet ve Osmanlı tarihinde görülmemiş bir hırsızlığa öncülük edilmektedir. Bunun başı da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’dır. Toplumu ayakta tutan adalettir. Türkiye bunu hak etmiyor. Mustafa Kemal Atatürk ve Fatih Sultan Mehmet’in oturduğu koltukta oturan yerdeki Başbakan, Türk milletine yakışmamaktadır.” şeklinde konuştu.

‘DOĞU VE GÜNEYDOĞU’DAKİ PARALEL DEVLETİ GÖRMEZDEN GELİYORLAR’

“Türkiye’de paralel devlet diye utanmadan irade ortaya koyanlar, esasen doğu ve güneydoğuda paralel devletin kurulduğunu görmemezlikten gelmektedir.” diyen Adan, “Bugün bölücü terör örgütü parlamentodaki meclis üyelerini yerel parlamentolara dönüştürmüş ve sivil güçler adı altında kendi milis güçlerini kurmuş. PKK, doğu ve güneydoğuda silahlı bir şekilde kendisini göstermekten çekinmemekte ve vergi toplamaktadır. Türk bayraklarını ayaklar altına alan paçavraların ön plana çıktığı manzarası yalan mı?” dedi.

‘650 MİLYON DOLAR TOPLAYIP SABAH VE ATV’Yİ ALDILAR’

4 bin imar değişikliğinin 2012-2013 yılı arasında olduğunu dile getiren Adan şöyle devam etti: “Mecidiyeköy’de imar izni 1 olan inşaatın bedeli 50 milyon dolar ise, izin 2,25’e çıktığında 150 milyon dolara tekabül etmektedir. Tek bir imar değişikliğinde 50-100 milyon dolar oynamaktadır. Dinlemelere düşen, Sabah ve ATV’yi alabilmek için kurulan havuzun başındaki bakanın, Başbakan’dan talimat alarak iş adamlarını topladığını görüyoruz. Bir bakıyoruz ki her nedense üretim yapan hiçbir sanayici yok o toplantıda. Daha çok inşaat yapan ranttan istifade eden bir ekibi topluyorlar. Orada iki ay içerisinde 650 milyon dolar toplayarak ATV ile Sabah’ı alma imkanına kavuşuyorlar. Bu kadar alçakça, zalimce hırsızlık yapılmaktadır.” CİHAN

Yorumlar