Çakmak: KAÜ'deki olaylarla ilgili 25 kişi gözaltına alındı

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri arasında 10 Nisan'da çıkan olaylarda 25 kişinin göz altına alındığını bildirdi.

Google Haberlere Abone ol
Çakmak: KAÜ'deki olaylarla ilgili 25 kişi gözaltına alındı

Kars Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) öğrencileri arasında 10 Nisan'da çıkan olaylarda 25 kişinin göz altına alındığını bildirdi. Çakmak, olaylarda 2 kişinin de bıçaklanarak yaralandığını belirtti.

Ercan Çakmak, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, olayları bir grup öğrencinin çıkardığını söyledi. Olaylar sırasında 25 kişinin gözaltına alındığını, gözaltına alınanlara idari para cezası kesildiğini ve 2 kişinin adliyeye sevk edildiğini aktaran Çakmak, öğrencilerin eğitimlerine devam etmelerini istedi.

Oğlunun da üniversitede okuduğunu hatırlatan Çakmak, bu yüzden empati yapma olanağı bulduğunu dile getirdi. Çakmak, "Kars halkı birçok etnik kökene sahip olmasına rağmen bir arada çok da güzel yaşamış. Birbirlerinden kız almışlar, cenazelerine gitmişler ve huzur içinde yaşamışlar. Bazı üniversite öğrencileri bunu bozmaya çalışıyor. Kesinlikle 2-3 provokatör bu işi tetikliyor. Farklı amaçları var. Üniversite öğrencilerinin buna prim vermemesi lazım. Rektörümüzle birlikte buna izin vermeyeceğiz. Polis arkadaşlarım gece geç saatlere kadar burada, tetikteler." dedi. CİHAN

Yorumlar