Cahide Kırlağaç Anaokulu törenle açıldı

Bursa Karacabeyli işadamı Ulvi Kırlağaç’ın annesi adına yaptırdığı Cahide Kırlağaç Anaokulu, törenle açıldı. Karacabey Gazi Mahallesi Fatih Camii karşısında 5 derslik 125 öğrenci kapasiteli yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne...

Google Haberlere Abone ol
Cahide Kırlağaç Anaokulu törenle açıldı

Bursa Karacabeyli işadamı Ulvi Kırlağaç’ın annesi adına yaptırdığı Cahide Kırlağaç Anaokulu, törenle açıldı.

Karacabey Gazi Mahallesi Fatih Camii karşısında 5 derslik 125 öğrenci kapasiteli yaptırılarak Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağışlanan Cahide Kırlağaç Anaokulu’nun açılış törenine Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Karacabey Kaymakamı Ahmet Yurtseven, Garnizon Komutanı Üsteğmen Hayati Sarı, Belediye Başkanı Ali Özkan, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bilici, Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve eğitimciler katıldı.

Bursa İl Milli Eğitim Müdür Vekili Mustafa Bilici, 3-6 yaş arası eğitimin önemine işaret ederek, bu yönde hizmet verecek kurumların çoğalması gerektiğini söyledi. Okulu inşa eden Ulvi Kırlağaç ise anaokulunun inşaatından bu yana kendisine destek veren herkese teşekkür etti. Kırlağaç, "Karacabey için son derece önemli olan ve uzun yıllar eksikliği hissedilen okul öncesi eğitim konusunda büyük bir boşluk doldurulmuş oldu. Böyle bir hizmeti Karacabey’e kazandırmaktan dolayı çok mutluyum. İnanıyorum ki, burada eğitim gören çocuklarımız, Karacabey’e ve ülkemize yararlı bireyler olarak yetişecek. Okulun yapım aşamasından bu güne kadar bize destek olan Kaymakamlığa, Belediye’ye, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne teşekkür ediyorum." dedi.

Minik öğrencilerin gösterilerinin ardından ana okulunun açılış kurdelesini çocuklarla birlikte kesen Bursa Valisi Münir Karaloğlu, bina hakkında yetkililerden bilgi aldı. Minik öğrencilerle sohbet eden Vali Karaloğlu, ana okulunu inşa ederek eğitime bağışlayan işadamı Ulvi Kırlağaç’a teşekkür plaketi takdim etti. Vali Karaloğlu, eğitim sorunu çözülmeden hiçbir problemin üstesinden gelmenin mümkün olmadığını belirterek, "Bu konuda Bursa çok şanslı. 430 milyon lira eğitime bağış yapıldı. Eğitime bu anlamlı bağışların devamını diliyoruz." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar