Çağlayan: Yargısız infazlarla karşı karşıyayız

Ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye'nin ihracatına katkısı olan ve olacak olan tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Bu suç ise bu suçu 20 yıldır işlediğimi kabul ediyorum. Yaklaşık 5 aydır...

Google Haberlere Abone ol
Çağlayan: Yargısız infazlarla karşı karşıyayız

Ekonomi eski bakanı Zafer Çağlayan, “Türkiye'nin ihracatına katkısı olan ve olacak olan tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Bu suç ise bu suçu 20 yıldır işlediğimi kabul ediyorum. Yaklaşık 5 aydır aile boyu bu sıkıntıyı yaşıyoruz. İtibarsızlaştırma ile karşı karşıyayız. Yargısız infazlarla ile karşı karşıyayız. Büyük bir yalan, iftira ile karşı karşıyayız” dedi.

TBMM Genel Kurulu, eski bakanlar Egemen Bağış, Zafer Çağlayan, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler’le ilgili olduğu iddia edilen rüşvet, irtikap, görevi kötüye kullanma suçlarına ilişkin fezlekeler uyarınca soruşturma komisyonu açılıp açılmaması için toplandı.

“KENDİMİ İŞ ADAMLARININ EMRİNE AMADE ETTİM”

Konuya ilişkin söz alan Zafer Çağlayan, rüşvet ve yolsuzluk iddialarının itibarsızlaştırma olduğunu savundu. Çağlayan, "Sözde bu yolsuzluk operasyonunda şahsıma atılan bir iddia da, benim makamımı, hatta özel kalemimi iş adamlarına tahsis ettiğimdir. Evet, ben bu iddiaları aynen kabul ediyorum. Bir itirafta da bulunuyorum. Sanayi odası başkanı olduğum dönemde de bakan olduğum dönemde de hatta istifam sonrasında milletvekili olduğum dönemde de kendim de çalışma arkadaşlarımı da bu ülkede çivi çakan taş üstüne taş koyan, Türkiye'nin ihracatına katkısı olan ve olacak olan tüm işadamlarının emrine kendimi amade ettim. Etmeye de devam edeceğim. Bu suç ise bu suçu 20 yıldır işlediğimi kabul ediyorum” diye konuştu.

“SAAT ŞAHSIM TARAFIMDAN ALINDI”

Konuşmasında saat iddialarına değinen Çağlayan, "Bahsi geçen saatin şahsım tarafından alındığını bedelini tarafımca alındığını söylemiştim. Ancak bu konuda bazıları yargısız infaz yaparak şahsımla ilgili yakışmayan ifadeler kullandı. Saat şahsım tarafından alınmış mal beyanıma da girmiştir" şeklinde konuştu.

Umre ziyaretine ilişkin iddialara cevap veren Çağlayan, "Rıza Sarraf'ın uçağı ile gittiğim konusuna gelince, siz insanların suçlu olup olmadığını nereden biliyorsunuz? Operasyon yapılırken siz de orada mıydınız? Ben en azından bilmiyorum. Söz konusu ziyaretimi bir acente tarafından gerçekleştirdim. Bedelinin de tarafımca ödendiğini belgelerle gösteriyorum. Bu bir itibarsızlaştırma operasyonudur. Umre konusunun bu iddialar arasında yer almasının sebebi, bize inanan, güvenen aziz Türk milletinin dini ve muhafazakar duygularını istismar etmek içindir. Geçin bunları bu işten size ekmek çıkmaz" dedi.

GANA UÇAĞI İDDİASI

Gana'dan gelen bir uçakta bulunan altınla ilgili konuşan Çağlayan, "Gana'dan gelen bir uçakta bulunan altınla ilgili, gümrük idaresine gerekli belgeleri sunamadığı için bu durum, gümrük idaresince tutanağa bağlanmıştır. Daha sonra eksik belgeler tamamlanmış, uçak Dubai'ye gitmiştir. İnsaf ve vicdan sahibi insanlara şunu belirtmek istiyorum ki, konuyla ilgili gerek gümrük gerek savcılıkta yapılan soruşturmalarda adım geçmezken, söz konusu iddia ile adımın ilişkilendirilmiş olmasıdır. Herhangi bir idari soruşturmaya engel olmamışım. Ortada bir liralık vergi kaçağı söz konusu değildir. Zira altın ithali, gümrük vergisi ve KDV'ye tabi değildir. Kaldı ki bu teşebbüsü yapanların benimle ilgisi yoktur” iddiasında bulundu. CİHAN

Yorumlar