Çağlayan Ufuk’tan ‘Bu Benim Eserim’ başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında yapılan 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji öğrencileri Bahar Erbey ve Ebru Dursun’un 'En Az Elemanlı Birleşim Kümesi Bulma' adlı projeleri, bölge elemesindeki 308 proje arasın.

Google Haberlere Abone ol
Çağlayan Ufuk’tan ‘Bu Benim Eserim’ başarısı

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında yapılan 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji öğrencileri Bahar Erbey ve Ebru Dursun’un 'En Az Elemanlı Birleşim Kümesi Bulma' adlı projeleri, bölge elemesindeki 308 proje arasından bölge sergisine katılmaya hak kazandı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK ortaklığında bu yıl 9’uncusu düzenlenen 'Bu Benim Eserim Proje Yarışması'nda Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji 6-B sınıfından Bahar Erbey ve Ebru Dursun adlı öğrencilerin 'En Az Elemanlı Birleşim Kümesi Bulma' projeleri bölge elemesindeki 308 proje arasından bölge sergisine katılmaya hak kazanan 9 proje arasına girdi.

Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji, ayrıca, Muş merkez okullarından tek matematik projesi olarak adını sergiye yazdırmayı başardı. Proje danışmanlığı yapan Okul Öğretmeni İsmail Çakır, “Öğrencilerimizin araştırma merakının ve çok çalışmalarının bir meyvesi olan bu sonuç çok sevindirici olmuştur. Öğrencilerimiz, bu azim ve gayretleri ile Ankara’daki finallere gitme konusunda çok ümitliyiz.” dedi. Çakır, ayrıca elemelerde yarı final sayılan bölge sergisine çok iyi hazırlandıklarını, hem Muş’u hem de okullarını en iyi şekilde temsil etmek istediklerini söyledi.
Muş Özel Çağlayan Ufuk Koleji Okul Müdürü Cengiz Karakuş ise “Bu proje ve yarışmalar ile ülkeye araştıran ve geliştiren bir nesil yetiştiriliyor, öğrencilerimizin de buna iştirak etmeleri hepimizi onore etti.” dedi. Projelerinin daha yarı finalde olduğuna dikkat çeken Karakuş, finale giden ilk 50 proje arasına girmek istediklerini söyledi.
CİHAN

Yorumlar