ÇAGİAD, Hikmet Sezen ile devam ediyor

Çanakkale Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (ÇAGİAD) 16'ncı Genel Kurulu yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
ÇAGİAD, Hikmet Sezen ile devam ediyor

Çanakkale Girişimci ve Sanayici İşadamları Derneği (ÇAGİAD) 16'ncı Genel Kurulu yapıldı. Yoğun ilginin gösterildiği kongrede mevcut Başkan Hikmet Sezen, bir dönem daha görev aldı.

ÇAGİAD’ın Genel Kurulu, Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleşti. ÇAGİAD üyelerinin yoğun bir katılım sağladığı genel kurulda, Çanakkale Belediye Başkanı ve CHP'nin Belediye Başkan adayı Ülgür Gökhan, AK Parti Milletvekili ve Belediye başkan adayı Mehmet Daniş, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner, CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, MHP'nin Belediye başkan adayı Halil Rüştü Akgün ile siyasi parti yöneticileri hazır bulundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan genel kurulda ÇAGİAD'ı anlatan kısa bir film gösterimi yapıldı.

Genel kurulun açılış konuşmasını ÇAGİAD mevcut Başkanı Hikmet Sezen yaptı. Sezen, konuşmasında Çanakkale'de iş adamlarının birlikteliği ile yeni sanayi tesisleri kurulacağını ifade etti. Sezen, ÇAGİAD 1994 yılında kurulduğunda, Çanakkale'de farklı bir ses, farklı bir duruş olarak çıkmış ve iç dünyasında dayanışmanın ve kardeşliğin en iyi uygulandığını belirten Sezen, “ÇAGİAD'ı Çanakkale'nin ekonomi dünyasında en güçlü sesi haline getirmeyi amaçladık. ÇAGİAD'da her düşüncenin ve her kesimin temsilcisi bulunmaktadır. Bu dönemde Çanakkale'de birlikte iş yapabilme kültürünü hayata geçirmeyi başardık. Bugüne kadar ben yerine biz diyebilme pek mümkün olmamıştı. Bugün ÇAGİAD'lı iş adamları olarak bunu başarabilmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Sermeye birliktelikleri ile Çanakkale'den yeni İÇDAŞ'lar çıkarmayı, yeni DOĞTAŞ'lar, Kale Grubu gibi büyük tesisler çıkarmayı hedefliyoruz. Neden hedefliyoruz? Hükümetimizin 2023 vizyonuna Çanakkaleli iş adamları yürekten inanmaktadırlar. Önümüzdeki dönemde ben ve yönetim kurulundaki arkadaşlarım daha çok çalışarak sizlere daha çok hizmet etme gayreti içinde olacağız. Oluşturacağımız komisyonlarımızla dayanışmayı artıracağız, derneğimizin gücüne güç katacağız.” şeklinde konuştu.

Başkan Gökhan, girişimin çok önemli bir konu olduğunu belirterek, ÇAGİAD’ın da bu konuda başarılı bir STK olduğunu söyledi. Gökhan, “Çanakkale’de girişimci insanlarımız da var. Bu insanlar hedeflerine konsantre olan dağılmadan acaba o vizyon üzerinde ne yapabiliriz diye düşünen biraz daha fazla gayret gösteren çalışmalar yapılmalıdır.” diye konuştu.

Daniş ise ÇAGİAD’ın sosyal sorumluluk projelerine imza attığını belirterek, Çanakkale’de vizyon geliştirebilen bir kurum olduğunu söyledi. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Sedat Laçiner Çanakkale’nin Türkiye’nin büyük bir sermayesi olduğunu ifade ederek, altı üstü zenginlik dolu olduğunu aktardı. CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş ekonominin gelişmesi, sanayinin ve ticaretin güçlenmesi için devlet ile devlet kurumlarının korunması gerektiğini ifade etti.

Konuşmaların ardından Sezen, kongrede güven tazeleyerek bir kez dönem daha ÇAGİAD başkanı seçildi. CİHAN

Yorumlar