Caferiler Başbakan Erdoğan'ı kınadı

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Caferileri Vakfı, yaptığı basın açıklamasıyla Başbakan Erdoğan'ı kınadı.

Google Haberlere Abone ol
Caferiler Başbakan Erdoğan'ı kınadı

Kocaeli'ne bağlı Darıca ilçesinde faaliyet gösteren Türkiye Caferileri Vakfı, yaptığı basın açıklamasıyla Başbakan Erdoğan'ı kınadı.

Vakıf binası önünde gerçekleşen protestolu basın açıklamasına yağmurlu havaya rağmen yüzlerce kişi katıldı. Toplanan kalabalığa hitaben konuşma Yapan Türkiye Caferileri Vakfı Genel Sekreteri Hasan Apaydın, Türkiye'de yaşayan 3 milyon Caferi olarak Başbakan'ın kendilerine karşı kullanmış olduğu aşağılama ifadelerine bir anlam veremediklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında Caferilere yönelik hiç de hoş olmayan ifadeler kullandığını belirten Apaydın, 'Bunların bir defa üç tane önemli hasleti var, takiye var, yalan var, iftira var. Üçünün neticesi fitne var, fesat var. Bunlar Şia'yı geçmiş vaziyette. Şia bunların eline su dökemez' dediğini hatırlattı. Apaydın, "Bu yapılan açıklama Türkiye'de yaşayan üç milyondan fazla Caferi vatandaşı derinden yaralamıştır. Bir başbakanın görevi; halkın arasında ayrımcılık yapmak, tefrika salmak ve bir toplumu diğerinden üstün veya alçak göstermemektir. Ama maalesef başbakan bu açıklaması ile Türk toplumunun asil taşlarından biri olan Caferi kesimini incitmiş ve derinden yaralamıştır." dedi.

Apaydın konuşmasını şöyle sürdürdü: "Başbakan bu açıklaması ile belki de 'yıllardır içinde sakladığı Şia'ya bakış açısını ortaya koymuştur' düşüncesini akıllara getirmektedir. Başbakan'ın yaptığı açıklamada 'Şia kötüdür, yalan ve fesat ehlidir, ama cemaat onlardan daha kötüdür' anlamı çıkarılmaktadır. Sayın Başbakan'a şunu sormak isteriz: Bu güne kadar Şia ve Caferi toplumundan bir kötülük veya fesat yaratacak bir eylem veya söyleme şahit olmuş mudur? Biz Türkiye'de yaşayan Caferi vatandaşların en büyük iftiharlarından biri bu güne kadar hiçbir Caferi vatandaşı herhangi bir terörist eylem içinde olmamıştır."

Türkiye'nin siyasal anlamda zor günler geçirdiğine dikkati çeken Apaydın, "Bu günlerde birlik ve beraberliğe daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır. Ama maalesef bu yapılan açıklama birlik ve beraberliğimize zarar verme yönünde atılmış bir adım olmuştur. Başbakan bir an önce yaptığı büyük yanlışın farkına varmalı ve tüm Caferi toplumundan özür dilemelidir. Hatta bu güne kadar her an bir açıklama ve özür haberi beklediğimizden dolayı basın açıklamasını geciktirdik. Ama beklenen açıklama gelmediğinden dolayı bu basın açıklamasını yapmak zorunda kaldık. Türkiye Caferileri Vakfı olarak Başbakan'ın bu açıklamalarını kınadığımızı bir kez daha dile getirir, şunu hatırlatmak isterim ki; Şia toplumu kimsenin eline su dökecek veya su döktürecek konumda değil. İzzet ve şerefi ile yaşamını sürdürmüş ve sürdürmeye devam edecektir." diye kaydetti. CİHAN

Yorumlar