Cafer Solgun: Yüzü maskeli provokatörlere meydanı bırakan kim?

Gazeteci Yazar Cafer Solgun, bazı çevrelerin Alevileri kriminal bir toplum haline getirmek istediğini söyledi. Solgun, “Alevilerle ilgili olumsuz imaj ortaya çıkmasından, Alevilerin taşlı, sopalı, silahlı görüntülerle akla geliyor olmasından...

Google Haberlere Abone ol
Cafer Solgun: Yüzü maskeli provokatörlere meydanı bırakan kim?

Gazeteci Yazar Cafer Solgun, bazı çevrelerin Alevileri kriminal bir toplum haline getirmek istediğini söyledi. Solgun, “Alevilerle ilgili olumsuz imaj ortaya çıkmasından, Alevilerin taşlı, sopalı, silahlı görüntülerle akla geliyor olmasından siyasi rant elde etmek çabası içindeler. Yüzü maskeli provokatörleri meydanı bırakan kim?” dedi.

Cafer Solgun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Okmeydanı’ndaki yüzü maskeli kişiler konusundaki görüşlerini dile getirdi. Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Solgun, “Yüzü maskeli kişilerin kim olup olmamasından önce, yüzü maskeli kişilerin İstanbul’un orta yerinde elleri silahlı bir şekilde dolaşıyor olmaları düşündürücüdür. Bunlar o mahallenin çocukları da olabilir, bunlar Alevi gençler de olabilir. Bunların içinde ajanlar da olabilir. İhtimalleri sıralayınca içimiz mi rahatlayacak? Başka bir durum olduğunda insanların sırtına binecek bilgiye, donanıma, yetkiye, etkiye, istihbarata sahip bir emniyet teşkilatımız var. Ama ne hikmetse bazı mahallelerde yüzü maskeli şahıslar eli silahlı şahıslar yolları kesen şahıslar türüyor, ortalık karışıyor ve ondan sonra ‘bu maskeli şahıslar nereden çıktı’ deyip tartışmak durumunda kalıyoruz.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl Gülsuyu’nda yaşanan olayları hatırlatan Solgun, devletin istediği zaman anında bu olayları bitirdiğini söyledi. Solgun, “Geçen sene Gülsuyu’nda yine radikal sol bir örgütün taraftarları ile bir mafya çetesi arasında aylarca süren çatışmalar oldu. Böyle bir şey olabilir mi? Aylarca sürdü. ‘Öldürsünler birbirlerini’ deyip seyredilecek bir şey olabilir mi bu? Ne zamanki kamuoyundan tepkiler yükseldi, polisimiz eliyle koymuş gibi bulundukları yerden aldı ve mahallede olaylar bıçakla kesilir gibi kesildi. Meselenin bu yönü bana düşündürücü geliyor. Birileri ortalığın karışmasından medet mi umuyor. Birileri Alevilerin adeta böyle kriminal bir toplum olarak algılanmasını mı istiyor. Bu beni rahatsız ediyor ve düşündürüyor.” ifadelerini kullandı.

Yaşananlardan siyasi iktidarın sorumlu olduğunu kaydeden Solgun, “Ben bu konuda öncelikle iktidarın sorumlu davranması gerektiğini düşünüyorum. Dolayısıyla da yeterince sorumlu davranmadığını düşünüyorum. Bu meselenin temelinde şu var: Alevilerin eşit yurttaşlıktan başka hiçbir anlama gelmeyen talepleri karşılanmadığı sürece, miting meydanlarından büyük bir pervasızlıkla Alevileri rencide edici açıklamalar yapılmaya devam ettiği müddetçe, kendisini sıkışmış, çaresiz hisseden bu toplum içinde şuraya ya da buraya meyleden insanların çıkması şaşırtıcı değildir. Bunun suçlusu da Aleviler değildir.” açıklamasında bulundu.

Yüzü maskeli kişilerin yaptıklarının provokasyon olduğunu anlatan Solgun, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yapılanlar özellikle Aleviler açısından son derece tehlikeli sonuçları olabilecek bir şey. Bunu kınamakla, lanetlemekle, provokatörler demekle bitecekse; ben diyorum, Sayın Kılıçdaroğlu söylemiş; buna meydan veren kim? Bu provokatörler provokasyon yapma imkanını, cüretini nereden buluyorlar. Buna dikkat çekmek istiyorum. Burada da siyasi iktidarın sorumluluğu vardır."

CİHAN

Yorumlar