Çadır kurma girişiminden sonra bu kez hastane önünde oturma eylemi yaptılar

İşten çıkarılan taşeron kadın işçi arkadaşlarının yeniden işe alınması için dün hastane önüne çadır kurmaya yeltenen sendikacılar bugün ise hastane bahçesinde oturma eylemi yaptı. Dünkü olayların ardından çok sayıda polis hastane...

Google Haberlere Abone ol
Çadır kurma girişiminden sonra bu kez hastane önünde oturma eylemi yaptılar

İşten çıkarılan taşeron kadın işçi arkadaşlarının yeniden işe alınması için dün hastane önüne çadır kurmaya yeltenen sendikacılar bugün ise hastane bahçesinde oturma eylemi yaptı. Dünkü olayların ardından çok sayıda polis hastane önünde tedbir aldı.

Bursa Şevket Yılmaz Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, taşeron firma bünyesinde çalışan Süheyla Karabay, geçtiğimiz Mart ayında İş Kanunu'nun 'hırsızlık ve görevi kötüye kullanma' gibi hususları düzenleyen 25. Maddesi kapsamında işten çıkarıldı. Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Devrimci Sağlık İş Sendikası üyeleri de Süheyla Karabay’ın yeniden işe alınması için dün hastane önüne gelerek, çadır kurmaya yeltenmiş, özel güvenlik elamanları eylemcilere müdahale etmişti. Dünkü görüntülerin ardından bugün öğle saatlerinde yeniden hastaneye gelen Süheyla Karabay ve sendika üye ve yöneticisi dört kişi bugün hastane önünde oturma eylemi yaptı.

Dev Sağlık-İş Örgütlenme Uzmanı ve Marmara Bölge Temsilcisi Ethem Akdoğan, "Geleceğimize sahip çıktığımız için işyeri temsilcimiz Süheyla Karabay işten çıkarıldı. Dün burada çadır kurmak istedik. Bu memlekette işçi sınıfı haklarını istediği zaman ya TOMA’larla ya polis ya da özel güvenliğin şiddetiyle karşılaşıyor. Dün de özel güvenlikçilerin şiddetiyle karşılaştık. Soma’daki faciadan sonra onları da dün burada anmak istedik. Çalışma Bakanı taşeronun kamu kurumlarında yasaklanacağını söyledi. Biz yıllardır, taşerona karşı amansız bir mücadele sürdürüyoruz. Şirket patronu ve hastane yönetiminin iki dudağı arasında işten çıkarılabiliyor." dedi.

Sendika İşleri Temsilcisi Yusuf Yıldırım ise "Güvenlikleri bizim üzerimize saldılar. TOMA’lar bugün bize su sıksaydı farklı olurdu. Bugün Cuma, Cuma namazına gideceğiz buradan. Sendikayı savunan insanlar dinsiz değil, biz işçiyiz sadece hakkımızı savunuyoruz." diye konuştu.

Süheyla Karabay da şunları kaydetti: "Emniyet müdürlerinin emriyle özel güvenlikçilerin bizim üzerimize saldırmaları bana tuhaf geldi. Akşam da uyku uyumadım. Çalışma Bakanı Faruk Çelik’in kamudaki taşeronların kalacağı açıklamalarını gördüm. Sadece kamudaki taşeronları kaldırmakla çözüm olmaz. ‘Yapsınlar görelim’ diyoruz. Siyaset yapmıyorum, ekmeğimin ve onurumun derdindeyim. Önce Soma’daki sendika yargılansın. Kendi adıma da işe iade ve itibarımın iadesini istiyorum."

Açıklamanın ardından oturma eylemini sonlandıran eylemciler önümüzdeki hafta yeniden hastane bahçesine geleceklerini söyledi.

CİHAN

Yorumlar