ByLock'tan gözaltına alınan polis sayısı 116 oldu

Cep telefonlarına "ByLock" programı yükledikleri gerekçesi ile gözaltına alınan eski emniyet personeli sayısı 116'ya yükseldi

Google Haberlere Abone ol
ByLock'tan gözaltına alınan polis sayısı 116 oldu
Cep telefonlarına "ByLock" programı yükledikleri gerekçesi ile gözaltına alınan eski emniyet personeli sayısı 116'ya yükseldi. Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile emniyetten ilişiği kesilen şüphelilerin, MİT tarafından hazırlanan ilk listede yer aldıkları öğrenildi.
AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, Ankara merkezli 13 ilde gözaltına alınan şüphelilerin sayısı 116'ya çıktı.
Söz konusu şüphelilerin, "ByLock" uygulamasının MİT tarafından deşifre edilmesi sonucu hazırlanan ilk listede yer alan ve KHK ile emniyetten ilişkisi kesilen 4. sınıf emniyet müdürü ve alt rütbelerdeki emniyet personeli olduğu öğrenildi.
Operasyonun devam ettiği, diğer illerde gözaltına alınan şüphelilerin de Ankara'ya getirildiği öğrenildi.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Ankara merkezli olarak sabah saatlerinde başlatılan operasyonda, 147'si amir rütbesinde olan eski emniyet personeli 215 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Yorumlar