BW’de orman yangınına karşı uyarı

Güney Almanya yılın en sıcak günlerini yaşıyor.Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde dün 36 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, iki eyaletin en sıcak günleri olarak istatistiklere yansıdı. Baden-Württemberg Eyaleti Tarım-Orman...

Google Haberlere Abone ol
BW’de orman yangınına karşı uyarı

Güney Almanya yılın en sıcak günlerini yaşıyor.Baden-Württemberg ve Rheinland-Pfalz eyaletlerinde dün 36 dereceye kadar çıkan sıcaklıklar, iki eyaletin en sıcak günleri olarak istatistiklere yansıdı. Baden-Württemberg Eyaleti Tarım-Orman Bakanı Alexander Bond (Yeşiller), vatandaşları ormanlarda ateş yakmaya karşı uyardı. Vatandaşların iki üç gün içinde ormanlarda ateş yakmamaları tavsiyesinde bulunan bakan, “Orman gezintisi yapanlar veya mangal yakanlar önümüzdeki birkaç gün içinde dikkatli ve özenli olmalı.” dedi.

Mart ayından ekim ayına kadar ormanlarda sigara içmek mangal yerleri dışında ateş yakma yasağı da devam ediyor. Meteorolojinin verilerine göre yarına kadar devam edecek olan sıcaklıkların bazı bölgelerde 38 dereceye kadar çıkacağı da tahmin ediliyor. Yüzme havuzları dolup taşarken, sıcağın en etkili olduğu öğle saatlerinde sokaklar boş kaldı. Uzmanlar sıcaklıklara karşı vatandaşlara duş alma ve gölgede kalmayı tavsiye ediyor.

Meteoroloji (DWD) aşırı sıcakların ardından yarından itibaren yağmur, fırtına ve dolu uyarısında da bulundu. Eyalette özellikle Almanya’nın en eski orman alanlarının yer aldığı Schwarzwald bölgesindeki orman alanlarının sık ve sarp olmasından dolayı muhtemel bir yangın durumunda müdahalenin zor şartlarda olma riski de bulunuyor.

CİHAN

Yorumlar