BW Hükümeti: Eğitimde yapılacak tasarruflar kaliteyi düşürmeyecek

Baden Württemberg Eyaleti Hükümeti’nin eğitim alanında yapmayı planladığı tasarrufun tahmin edilenden daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
BW Hükümeti: Eğitimde yapılacak tasarruflar kaliteyi düşürmeyecek

Baden Württemberg Eyaleti Hükümeti’nin eğitim alanında yapmayı planladığı tasarrufun tahmin edilenden daha fazla olduğu ortaya çıktı. Yerel medyaya da yansıyan haberlere göre, 2014-2015 eğitim öğretim yılından itibaren öğretmenlerin 58 yaşından sonra daha az çalışmasını öngören düzenleme ya değişecek veya tamamen kaldırılacak.

Öğretmenlerin 58 yaşından itibaren daha az çalışmasının eyalete maliyeti yıllık yaklaşık 65 milyon Euro. Söz konusu değişiklikten 58 yaşın üzerinde olan ve mevcut düzenlemeden yararlanan yaklaşık 6 bin öğretmenin de etkileneceği söyleniyor. Baden Württemberg’de mevcut yasalara göre öğretmenler 58 yaşından sonra haftada bir saat, 60 yaşından sonra da haftada iki saat daha az çalışıyor.

Eğitim ve Öğretim Birliği (VBE) ise eyalet hükümetini sert bir dille eleştirdi. VBE Başkanı Gerhard Brand yaptığı açıklamada, “Hükümet yaşlı öğretmenlerin durumunu dikkate almıyor. Baden Württemberg’de öğretmenler para lazım olduğunda hükümet tarafından sıkılmayı bekleyen limon gibi görülüyor. Bilindiği üzere öğretmenlerin birçoğu seçimlerde SPD ve Yeşiller partisine oy veriyor. Dolayısıyla bir sonraki seçimlerde söz konusu düzenlemeler en çok bu iki partinin zararına olacaktır.” dedi.

Baden Württemberg Eyaleti Eğitim Bakanlığı ise eleştirilere bütçe sorumluluğunu hatırlatarak cevap verdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Maalesef hükümet olarak aldığımız karar nedeniyle eğitim bakanlığında da tasarrufa gitmemiz gerekiyor. Ancak bu tasarruflar kesinlikle eğitim kalitesini düşürmeyecek şekilde yapılacaktır." denildi. CİHAN

Yorumlar