Buzlu yolda kısa ve yere yakın adım atmalı

Kırık çıkık vakaları özellikle kış aylarında yaşanan düşmelere bağlı olarak artış gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Buzlu yolda kısa ve yere yakın adım atmalı

Kırık çıkık vakaları özellikle kış aylarında yaşanan düşmelere bağlı olarak artış gösterdi. Uzmanlar, kar ve buz üstünde yürürken kısa ve yere yakın adım atma tavsiyesinde bulundu.

Ortopedi ve tavmatoloji uzmanı Op. Dr. Hüseyin Çaşkurlu, küçük bir düşme sonucu büyük yaralanmalar meydana gelebileceğini belirterek, "Halkımız, buzlu yolda yürürken ellerini cebine sokmamalı. Adımlarını kısa ve yere yakın atmalı. Yere bakarak yürümeli ve lastik tabanlı ayakkabı giymeli.'' dedi.
Buzlu ve karlı yollarda yürüme tekniklerinin öğrenilmesi gerektiğine değinen Çaşkurlu, şöyle devam etti: "Bu aylarda dikkatsizlik, Türkiye genelinde ortopedi servislerindeki yoğunluğu artırmaktadır. Ülkemizi etkisi altına alan soğuk hava şartları, donmalar insanımızın canına mal olurken, buzlanma sonrası yürürken uygulanması gereken incelikler bilinmeyince de kırık ve çıkıklar meydana geliyor. Yaşlılarda kırık tedavisi ameliyatla oluyor ve tedavisi çok uzun sürüyor. Buzlu yollarda dikkatsizlik hata affetmez. Düşmelerden sonra kişiler mutlaka bir uzmana gösterilmelidir. Zira, kol ve bacaklardaki kırıklar sonrası parmakların oynaması, kırık olmadığı düşüncesiyle kişiyi rahatlatıyor. Tedaviye başvurmuyor. Halbuki, durumu ağırlaşınca düşündüğü gibi olmadığı görülebiliyor." CİHAN

Yorumlar