Buz tutan Mogan Gölü’ndeki kuşların yardımına vatandaşlar koştu

Ankara’da etkili olan soğuk hava nedeniyle Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü buz tuttu.

Google Haberlere Abone ol
Buz tutan Mogan Gölü’ndeki kuşların yardımına vatandaşlar koştu

Ankara’da etkili olan soğuk hava nedeniyle Gölbaşı ilçesinde bulunan Mogan Gölü buz tuttu. Gölde kartpostallık görüntüler oluşurken aç kalan kuşların imdadına vatandaşlar yetişti.

    Tüm yurtta etkisini gösteren soğuk hava, Başkent Ankara'da da etkili oldu. Mogan Gölü, geceleri eksi 10 dereceyi bulan soğuk hava nedeniyle buz tuttu. Donan göl içerisindeki su bisikletleri ve tekneler buzun ortasında kaldı. Bazı vatandaşlar gölün üzerine çıkıp, buz tabakasının sağlamlığını denedi.

    Sabah saatlerinde etkisini gösteren yoğun sisin de buz tutan gölün üzerini kaplaması, ilginç görüntüler oluşturdu. Oluşan bu doğa olayı kartpostallık görüntülerin ortaya çıkmasına neden oldu.

    KIZ İSTEMEK İÇİN GELEN AİLE GÖLDE FOTOĞRAF ÇEKİLDİ

    İzmir’den Ankara’ya kız istemek için geldiğini söyleyen bir ailenin de ilk durağı Mogan Gölü oldu. Manzarayı ölümsüzleştirmek isteyen aile gölü arkasına alıp fotoğraf çekildi. İzmir’de böyle bir ortamı bulamadıklarını belirten aile manzaranın güzelliğine dikkat çekti.

    AÇ KALAN KUŞLARIN YARDIMINA VATANDAŞLAR YETİŞTİ

    Mogan Gölü’nün sakinleri kuşlar ise gölde yüzecek alan ve yiyecek aradı. Buz tutan gölde dolaşan kuşların imdadına vatandaşlar yetişti. Buz üzerine kuşların yemesi için ekmek atıldı. Göl içindeki buz tutmayan alanda ise kuşların adeta kümelendiği görüldü. Buradaki kuşlarda tekneden bir vatandaşın attığı yemlerle, beslendi. CİHAN

Yorumlar