Büyükşehirin yeni binası için TSO'nun arkasındaki bina için görüşülüyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir belediyesinin yeni binası için Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yeni hizmet binasının arka kısmında bulunan dokuz katlı bir için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.    Mani

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehirin yeni binası için TSO'nun arkasındaki bina için görüşülüyor

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, büyükşehir belediyesinin yeni binası için Ticaret ve Sanayi Odası’nın (TSO) yeni hizmet binasının arka kısmında bulunan dokuz katlı bir için görüşmelerin devam ettiğini söyledi.

    Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Yaşar Coşkun, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ergün’ü ziyaret etti. Ziyarette gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, Büyükşehir Belediyesi’nin en kısa zamanda yeni binasında hizmet vermeye başlamasını arzu ettiklerini söyledi.

    Ergün, “Tabi bu konuda hızlı hareket etmek gerekiyor. Ticaret ve Sanayi Odası’nın arka kısmında kalan 9 katlı bir bina var. Bununla ilgili görüşmelerimiz sürüyor. Çünkü mevcut binamızın bu kadrolarla hizmet vermesi mümkün gözükmüyor. Buradaki yapı devam edecek ancak bazı birimlerimizi oraya taşımayı düşünüyoruz. Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) noktasında da bir bina sıkıntısı var. Gençlik Merkezi’nin en üst katında bir tadilat başladı. Orayı da geçici olarak MASKİ’nin hizmetine vereceğiz.” dedi.

    Büyükşehir ile ilgili yapılanmaların ise devam ettiğini ifade eden Başkan Ergün, “Şu anada kadar dokuz daire başkanının ataması yapıldı. On daire başkanı daha belirleyeceğiz. Genel sekreter ve genel sekreter yardımcılıkları ile birlikte bu kadroların da hafta sonuna kadar netleşeceğini düşünüyorum.” diye konuştu.

    MASKİ’nin genel kurulunun yeni yapıldığını da hatırlatan Başkan Ergün, “Onunla ilgili yapılanma çalışmaları da bu hafta başlayacak. Büyükşehrin yapılanması kolay kolay bitmez. İlçeler nezdinde oluşumların da çalışmaları devam ediyor. Bilindiği gibi Valiliğin bize bu konuda verdiği altı aylık bir geçiş dönemiyle ilgili süre var. Hem taşınır taşınmaz malların, hem de personellerin devir teslimleri ile ilgili ilçe belediyeleriyle istişare halindeyiz. Bu çalışmalar bir iki aylık süreyi alabilir. Daha sonra büyükşehir kendi yapısı altında çalışmalarına devam edecek.” şeklinde konuştu.

    Garajın biran önce taşınması gerektiğinin altını çizen Ergün, “Garaj ile ilgili şirket kurulması konusunu bu ayki meclisimizde gündeme getireceğiz. Orada ki hazırlıklar tamamlandı. İlgili müdürlüklerimiz de çalışmalarını yapıyorlar. Haziran sonuna kadar bununla ilgili çalışmaları bitirmek istiyoruz. Oradaki dükkânların ihale usulünü veya hangi şekilde olacağı ile ilgili yasalar ne gerektiriyorsa onu yapacağız.” dedi.

    Manisaspor ile ilgili geçtiğimiz günlerde de bir açıklama yaptığını hatırlatan Başkan Ergün, “Yönetim bu ayın 15’inde genel kurul kararı almış. Bende bu konuda zaten açıklama yapmıştım. Ancak üyelikler noktasında problem var. Biliyorsunuz eski başkan Kenan bey zamanında 700 işçinin genel kurul üyesi yapılması noktasında bir handikap var. Bu engel kalkmadığı sürece kimsenin gelip Manisaspor’un başına geçme riskine gireceğini düşünmüyorum.” dedi. Mevcut yönetime iki yıldır bunu neden yapmadığını da soran Başkan Ergün, “Kimse önünü görmediği yola girmez. Şu anda ne söylesek yanlış olur. Bu sorunların ortadan kaldırılması gerekiyor. Ancak yönetim kurulunun kendi kişisel egolarında kaynaklandığı için mi bu yapılmadı bilemem. Tabi alınan bir karar var. Üyelik aidatını yatırmayan oy kullanamayacak. Ancak son gün gelir birisi aidatları yatırır aday olur. Buyursunlar alsınlar. Bizim inisiyatifimiz dışında ki her türlü oluşumda biz yokuz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar