Büyükşehir'den yol güvenliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaşım Planlaması ve Yol Güvenliği Semineri düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir'den yol güvenliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından Ulaşım Planlaması ve Yol Güvenliği Semineri düzenlendi. Büyükşehir Belediyesi ile Sürdürülebilir Ulaşım Derneği (EMBARQ) arasında yapılan protokol kapsamında, Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, şehir içi ulaşımın planlanması, kaza verilerinin incelenmesi ve analizinde görevli kurumlar ile ulaşımla ilgili diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

Seminerin açılışını yapan Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Daire Başkanı Hamdi Elcüman, EMBARQ Türkiye'nin uluslararası bir ofis olduğunu ve gönüllülük esasına dayalı yerel yönetimlerle çalışmalar yaptığını belirtti. Elcüman, EMBARQ ile bisiklet yollarının güvenliği, yollardaki kör noktalar ve yol güvenliği çalışması yaptıklarını kaydetti.

EMBARQ Türkiye Proje Koordinatörü Cem Mekik de yaptığı konuşmada, öncelikle dernekleri hakkında bilgi verdi. Güvenli ve çevre dostu ulaştırma etkinliklerine ağırlık verdiklerini ifade eden Mekik, çeşitli etüt ve çalışmalar yaptıklarını, bu çalışmaların sonuçlarını da bir rapor halinde çalışma yaptıkları yerel yönetime verdiklerini söyledi. Mekik, Kayseri'de yapacakları çalışmayı 2014 yılının ilk çeyreğinde bitirmeyi düşündüklerini kaydetti.

Yol Güvenliği Denetçisi Carsten Wass ise her yıl dünyadaki kazalarda 1.2 milyon kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, Türkiye ile ilgili çarpıcı veriler aktardı. Wass, "Sadece Türkiye'de 2012 yılında 1.3 milyon kaza meydana gelmiş ve 3 bin 750 kişi hayatını kaybetmiş. Ayrıca, 250 binden fazla insan da yaralanmış. Bu rakamlar, her iki saatte bir kişinin hayatını kaybettiğini gösteriyor. Türkiye'de her hafta ortalama 74 kişi hayatını kaybediyor. Bunu şöyle de anlatabiliriz; her hafta bir uçak kazası olduğunu düşünün ve uçaktaki yolcuların tamamının öldüğünü. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Türkiye'deki sorun giderek artıyor." diye konuştu. Carsten Wass, trafik kazalarını önlemek için ulusal vizyonlar ve stratejiler takip edilmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
CİHAN

Yorumlar