Büyükşehir’den yatalak ve yoksul hastalar için nakil aracı hizmeti

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nca başlatılan “Hasta Nakil Aracı Hizmeti” zor durumda kalan ve maddi sorun yaşayan yatalak hastalar ve yakınları için önemli bir eksiği gideriyor.Büyükşehir Belediye Başkanı...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir’den yatalak ve yoksul hastalar için nakil aracı hizmeti

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı’nca başlatılan “Hasta Nakil Aracı Hizmeti” zor durumda kalan ve maddi sorun yaşayan yatalak hastalar ve yakınları için önemli bir eksiği gideriyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün talimatıyla, Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı’nın uyguladığı yeni sistemle, poliklinik hizmeti alacak yatalak hastalar, hasta nakil aracıyla hastaneye götürüyor ve tedavisinin ardından evlerine bırakılıyor.

Henüz bir araçla hizmet verdiklerini ancak önümüzdeki süreçte 2 hasta nakil aracının daha Adanalıların hizmetine sunulacağını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Dr. Fatih Karayandı, halk sağlığı için farklı ve yararlı yeni projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini kaydetti. 112 Acil Servis’in acil durumlar dışında hizmet veremediğini kaydeden Dr. Karayandı, yatalak olan ve hastaneye gitmesi gereken hastalar için böyle bir hizmeti uygun gördüklerini anlattı.

Hasta nakil aracı hizmetinden yararlanmak isteyen Adanalılar Büyükşehir Belediyesinin 153 Çağrı Merkezine baş vuru yapabilecek. Yatalak hastalar ve yakınları da Adana Büyükşehir Belediyesi’nin verdiği hizmetten son derece memnun. Başkan Hüseyin Sözlü’ye teşekkür eden hastalar, taksi tutup hastaneye gidecek parası olmayan yatalak hastalar için böyle bir hizmetin çok büyük nimet olduğunu belirttiler.

CİHAN

Yorumlar