Büyükşehir’den şehitlere saygı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Srebrenitsa’da katliam sonucu hayatını kaybedenler için anıt yaptırdı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir’den şehitlere saygı

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Srebrenitsa’da katliam sonucu hayatını kaybedenler için anıt yaptırdı.

1995 yılında Sırp ordusu tarafından gerçekleştirilen soykırımda hayatını kaybeden 8 bin 732 Boşnak anısına Büyükşehir Belediyesi bir anıt yaptırdı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın talimatı ile yaptırılan anıt, Merkez Park’a yerleştirildi. Anıtın yerleştirilmesi sonrası Merkez Park’a giden Zihni Aldırmaz, “1995 yılında Bosna’da tarihin en kanlı katliamlarından biri gerçekleştirildi. Burada 8 binden fazla Boşnak katledildi, soykırıma maruz kaldı. Biz de onların anısına bu anıtı yaptırdık. Bu anıt Srebrenitsa’da katliama uğrayanları unutmadığımızın bir göstergesi. Dünyanın hiçbir yerinde bir daha böyle bir acı yaşanmamasını diliyorum.” dedi.

Anıtın açılışının 22 Şubat tarihinde törenle yapılacağını açıklayan Zihni Aldırmaz, “Açılış için Bosna Hersek başta olmak üzere yurt dışından misafirlerimiz gelecek. Hep birlikte bu anlamlı anıtı açacağız.” şeklinde konuştu. ‘Tarihi bilmeyen geleceğine yön veremez.’ anlayışına sahip olduklarını belirten Zihni Aldırmaz, “Toplumları üzerin olayların tekrarlanmaması için tarihi iyi bilmemiz gerekiyor. Toplumumuzun, geleceğimiz olan çocuklarımızın tarihte neler olduğunu bilmesi açısından Srebrenitsa Anıtı ve Yeşiloba Şehitliği gibi yerler önem taşıyor.” diye konuştu.

SREBRENİTSA KATLİAMI
11 Temmuz 1995’te General Ratko Mladiç komutasındaki ağır silahlarla donatılmış Sırp ordusu 8 bin 372 Boşnak’ı katletti. Srebrenitsa Katliamı ya da Srebrenitsa Soykırımı olarak adlandırılan insanlık dramı, 1991-1995 yılları arasında yaşanan Yugoslavya iç savaşının en karanlık ve acımasız eylemlerinden biri olarak tarihe geçti.
CİHAN

Yorumlar