Büyükşehir’den Çallı’ya modern ve engelsiz üst geçit

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, hafif raylı sistem güzergahında Çallı’ya modern ve engelsiz yaya üstgeçidi yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir’den Çallı’ya modern ve engelsiz üst geçit

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin, hafif raylı sistem güzergahında Çallı’ya modern ve engelsiz yaya üstgeçidi yapacak. Gemi görünümlü modern üst geçit, engelli asansörlü ve yürüyen merdivenli olacak.

Büyükşehir Belediyesi, Vatan Bulvarı üzerinde oluşan yoğun araç trafiği nedeniyle vatandaşın yaya ulaşımını rahat yapabilmesi için Çallı’ya yaya üst geçidi yapacak. Fatih üstgeçidinin ardından raylı sistem güzergahındaki ikinci üst geçit Vatan Bulvarı üzerine inşa edilecek. Vatandaşlarla birlikte engelli bireylerin ulaşımını da rahatlatmak üzere tasarlanan üstgeçit projesinin temeli 11 Şubat Salı saat 10.00’da törenle atılacak.

İhalesi gerçekleştirilen Vatan Bulvarı üst geçidi 25 metre açıklıklı çelik konstrüksiyon taşıyıcı sisteme sahip olacak. Üstgeçitte 2 adet panoramik engelli asansörü ve 4 adet yürüyen merdiven bulunacak. Genel görünümü bir geminin gövdesini andıracak olan üstgeçidin zemin kaplamaları yakılmış granit ve ahşap iroko olacak. LED ışıklandırma kullanılacak Vatan Üstgeçidi’nin gündüz olduğu kadar gece görüntüsü de kente görsel bir güzellik katacak.

CİHAN

Yorumlar