Büyükşehir personeli ‘işaret dili’ öğreniyor

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşla en fazla iletişim kuran 30 personel işaret dili eğitimi alıyor. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın belediye personeline yönelik eğitim seminerleri devam ediyor. Eğitim Şube Müdürlüğü’nün...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir personeli ‘işaret dili’ öğreniyor

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde vatandaşla en fazla iletişim kuran 30 personel işaret dili eğitimi alıyor.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı’nın belediye personeline yönelik eğitim seminerleri devam ediyor. Eğitim Şube Müdürlüğü’nün düzenlediği eğitim seminerinde Büyükşehir Belediyesi personelinden vatandaş ile en çok iletişim kuran 30 kişi işaret dili eğitimi alıyor. 5 gün sürecek eğitimi Türk İşaret Dili eğitimcisi ve tercüman Hakan Albay veriyor.

Eğitimde seminerinde temel düzeyde işitme engellilerle iletişim kurulmasına yardımcı olacak işaret dili harfleri, fiiller, sayılar, mevsimler, renkler, takvim, saat, taşıtlar, cümle kurma, bitki ve hayvanlar, meslekler gibi günlük hayatta kullanılan kelimeler uygulamalı olarak anlatılıyor.

Eğitim sonunda yapılacak uygulamalı sınavda başarılı olacak personellere Milli Eğitim Bakanlığı Temel Düzeyde Türk İşaret Dili sertifikası verileceği bildirildi. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Güllü Bakır, amaçlarının personelin işitme engelli vatandaşlarla rahat iletişim kurmak, onların duygu ve düşüncelerini anlamak olduğunu söyledi. Sağlıklı olan bireylerin engelli bireyleri anlayabilmesinin önemine değinen Güllü Bakır, “Bunun için herkesin, engelli bireylerin bakış açısıyla dünyaya bakmaları gerekiyor. Türk İşaret Dili eğitimi belediyemizde ilk kez uygulanıyor. Eğitime katkı sağlayanlara ve katılanlara teşekkür ediyoruz. Bu eğitimin özellikle işitme engelli vatandaşlara ulaşılması adına çok önemli olduğunu söylemek istiyoruz.” dedi.

CİHAN

Yorumlar