Büyükşehir kültür-sanatta hız kesmiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mart ayında birbirinden farklı ve renkli kültür sanat etkinlikleri düzenleyecek.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir kültür-sanatta hız kesmiyor

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, mart ayında birbirinden farklı ve renkli kültür sanat etkinlikleri düzenleyecek. Konserden tiyatroya, söyleşiden panele kadar pek çok etkinliğin yer aldığı Mart ayı boyunca üç ünlü sanatçı da Kayserililerle buluşacak.

Şubat ayında her hafta bir ünlüyü Kayseri'ye getiren Büyükşehir Belediyesi Mart ayında da konserler dizisini sürdürüyor. Mart ayının ilk konseri 14 Mart Cuma günü saat 19.30'da yapılacak. Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korosu, Kültür Sanat Merkezinde bir konser verecek. Konsere konuk sanatçı olarak TRT Sanatçısı Mine Geçili de katılacak. Mart ayının bir başka ünlüsü ise genç neslin başarılı sanatçısı Yusuf Güney. Yusuf Güney 20 Mart Perşembe günü saat 20.00'de, Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde hayranları ile buluşacak. Mart ayının son konserini ise Tasavvuf Müziğin güçlü seslerinden Fatih Koca verecek. 21 Mart Cuma günü ilimize gelecek olan Fatih Koca, saat 19.30'da Şehir Tiyatrosu'nda tasavvuf müziğinden örnekler sunacak.

ÜÇ TİYATRO, BİR DİNLETİ

Mart ayında tiyatroseverler de unutulmadı. Çocuk oyunu "Ali Baba ve Kırk Haramiler" her Pazar günü saat 13.00'de Şehir Tiyatrosu'nda sahnelenmeye devam edecek. Büyükler için ise 7 Mart Cuma günü "Yeşil Papağan Limited", 15 Mart Cumartesi günü ise "Maviydi Bisikletim" adlı oyun sahnelenecek. Mart ayında ayrıca 23 Mart Pazar günü "Aşk varmış, Aşk Yokmuş" isimli şiir dinletisi izlenebilecek.

ÇANAKKALE ŞEHTİLERİ UNUTULMADI

Mart ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle özel bir program yapılacak. 19 Mart Çarşamba günü saat 14.00'de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak olan anma programına konuşmacı olarak Erciyes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Ahmet Nedim Kilci katılacak.

MART AYINDA TANGO-ALATURKA DA VAR

Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinlikleri kapsamında Tango Alaturka Gecesi de düzenlenecek. 25 Mart Salı akşamı Şehir Tiyatrosu'nda yapılacak olan gecede, Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Korusu tarafından geçmişte tango sanatçılarının seslendirdiği birbirinden güzel eserler icra edilecek.

-BU YIL HEDEF 1 MİLYON İZLEYİCİ

Büyükşehir Belediyesi 2013 yılında 230 etkinlikle yaklaşık 600 bin izleyiciye ulaştı. 30 Mart seçimlerinden sonra tüm ilçelerin Büyükşehir'e bağlanacak olması nedeniyle bu yıl çok daha fazla izleyiciye ulaşılması planlanıyor. Her ay birbirinden güzel etkinlikleri Kayseri halkı ile buluşturan ve kültür sanatta hız kesmeyen Büyükşehir Belediyesi bu yıl 1 milyon izleyici hedefliyor.
CİHAN

Yorumlar