Büyükşehir ilk meclis toplantısı bilmeceye döndü

Aydın Büyükşehir Meclisi ilk toplantısına katılmaya giden AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri 'toplantı yapıldı' şokuyla karşılaştı.

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir ilk meclis toplantısı bilmeceye döndü

Aydın Büyükşehir Meclisi ilk toplantısına katılmaya giden AK Parti ve MHP’li meclis üyeleri 'toplantı yapıldı' şokuyla karşılaştı.

Meclis toplantı saatinin kendilerine bildirilmediğini iddia eden AK Parti ve MHP'li meclis üyeleri, meclis salonuna girmek isteyince kargaşa yaşandı. Belediye güvenlik ekipleri, meclis üyeleri ve bazı siyasi parti temsilcileri açıklama yaparken fotoğraf ve görüntü almaya çalışan basın mensupları belediye binasından çıkarıldı. Aydın Büyükşehir Meclisi toplantısının CHP’li meclis üyeleriyle Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu başkanlığında gizlice yapıldığı ve yeterli çoğunluk sağlanamadığı için ileri bir tarihe ertelendiği iddia edildi.

Gazetecilerin belediye binasından özel güvenlikçiler tarafından zorla çıkarılması sonrası açıklama yapan AK Parti Aydın İl Başkanı Sadık Atay, yaşananları kınadıklarını belirterek, “Kaybeden Aydın oldu. Bu gidişle orman kanunlarını arayacağız. Meclis toplanmasını istemiyorlar. Belediye meclisini toplamaktan niye korkuyor niye çekiniyor. 30 Mart geride kaldı. Aydın’da CHP’de olan belediye var. Buna da saygı gösteriyoruz. Bizim meclis üyelerimize yapılan bu saygısızlığı kabul etmiyoruz. Bunu Aydınlı olarak hak etmiyoruz.” dedi.

Konuyla ilgili Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan herhangi bir açıklama yapılmazken, bir sonraki toplantının 16 Nisan saat 14.00 de yapılacağı öğrenildi. Olay esansında belediyeye polis ekipleri çağrıldı. Herhangi bir olay çıkmaması üzerine polis ekipleri Aydın Büyükşehir Belediye binası önünde bir süre bekleyerek olası bir olaya müdahale için hazır bekletildi. Yapılan basın açıklaması sonrası meclis üyeleri ve basın çalışanları belediye binası önünden ayrıldı. CİHAN

Yorumlar