Büyükşehir Belediyesi'nden Sabah gazetesine 'yalan haber' davası

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Sabah gazetesi Güney ekinde verilen “Katliamı dozer bile örtemedi” başlıklı haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Dr. Fatip Karayandı,...

Google Haberlere Abone ol
Büyükşehir Belediyesi'nden Sabah gazetesine 'yalan haber' davası

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Fatih Karayandı, Sabah gazetesi Güney ekinde verilen “Katliamı dozer bile örtemedi” başlıklı haberle ilgili suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.

Dr. Fatip Karayandı, Veterinerlik Şube Müdürü Mustafa Köse, HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık, DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım ve DOHAYKO Yönetim Kurulu Üyesi Feza Afacan bir araya gelerek, söz konusu haberin gerçekleri yansıtmadığına dair açıklama yaptı.

Sabah gazetesi Güney ekinde, Adana Büyükşehir Belediyesi Hayvan Barınağı’nda hayvan katliamı yapıldığına, leşlerin ortaya saçıldığına dair habere değinen Dr. Fatih Karayandı, "Adanalıları yanlış bilgilendirdikleri için bu açıklamayı gerçekleştiriyoruz. Biz 13 Temmuz 2014 Pazar günü hayvan Barınağı’na gittik. HAYTAP ve DOHAYKO yöneticileri de oradaydı. Nesrin Çıtırık’ın yanımızda olduğu bir incelemede, hayvanların öldürülmesi ve leşlerinin belediye tarafından bir dozerle toprağın altına gömülmesi söz konusu olabilir mi? Orası bir rehabilitasyon merkezi ve 1000 kadar hayvan var. Doğal olarak ölümler yaşanabiliyor. Geçmişte çevreye gömülen hayvanlar var. Bunu bir hayvan katliamı ve örtbas edilmeye çalışılan bir durum olarak haber yapmak, iftiradan başka bir şey değildir." dedi.

Sabah gazetesi Güney ekinin, yerel seçimlerin ardından yaptığı, gerçekle bağdaşmayan haberlerle, kutsal olan kamuoyunu aydınlatma görevini bir yana bırakıp, kişisel linç kampanyasına giriştiğini ifade eden Dr. Fatih Karayandı, gazetede çıkan yalan haberle ilgili hukuki süreç başlattıklarını söyledi.

HAYTAP Hayvan Hakları Federasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık da hayatını hayvanlara adadığını, geçmişinin, geleceğinin ve siyasetinin hayvanlar olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, hayvan barınağına tedavi için getirilen hayvanlar arasında ölümlerin normal olduğunu anlattı. Nesrin Çıtırık, şöyle devam etti: "1000 kapasiteli barınağımıza zaten hasta ve bakıma muhtaç hayvanlar gelir. Maalesef belli bir oranda ölüm yaşanır. 8-9 yıldır nizami gömü yerleri yapılmasını istiyoruz belediyelerden fakat sadece Hüseyin Sözlü, henüz üç aylık belediye başkanı olmasına rağmen buna olumlu yanıt verdi ve çalışma başlattı. Yeni hazırlanan projelerden biri de hayvan mezarlığı."

DOHAYKO Başkanı Metin Yıldırım da barınakta hayvanların kötü muamele görmesinin mümkün olmadığını, buna basından önce zaten kendilerinin tepki göstereceğini bildirdi.

CİHAN

Yorumlar